Дбаємо про безпеку життєдіяльності у студентському містечку!

18 січня 2022 року
     Керівництво НУБіП України на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком схвильовані та занепокоєні значним збільшенням випадків пожеж в освітніх закладах.

     Ректорат постійно дбає про безпеку студентів в університеті. За його ініціативи літом 2021 року було проведено навчання з питань протипожежної безпеки та порядку дій в разі виникнення загоряння. Періодично в гуртожитках проводяться інструктажі з пожежної безпеки, постійні бесіди із завідувачами, вихователями на цю надважливу тему.
     У зв’язку з останніми подіями Міністерство освіти і науки України закликає до проведення позапланових інструктажів із безпеки життєдіяльності та ретельної перевірки гуртожитків на предмет пожежної безпеки. Реакція не змусила себе чекати, не встигли соціальні мережі розповсюдити інформацію про пожежі у закладі освіти, як в університеті терміново відреагували.

     17.01.2022 року у гуртожитку №8 зібрали студентський актив трьох ближніх гуртожитків (№2, №3 та №8) разом із завідувачами та їх заступниками, де згадали постулати пожежної безпеки, що рятують життя. Присутнім звернули увагу на порушення, які найчастіше зустрічаються у кімнатах та які можуть зіграти фатальну роль у займанні пожежі: неякісні подовжувачі, які залишають під подушками, гірлянди, використання в житлових кімнатах різноманітних електронагрівальних приладів: побутових кип`ятильників, електрочайників тощо. Наголосили, що всю інформацію необхідно донести до кожного мешканця гуртожитку і обов’язково виконати поставлені завдання.
     Окрім цього було закцентувано увагу мешканців на неухильне дотримання Правил пожежної безпеки, бережне відношення до себе та своїх сусідів і найголовніше застереження: не дозволити такій страшній стихії зруйнувати життя!

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook