Ректорат: підготовка магістрів, правила прийому та план роботи на січень

28 грудня 2021 року
     28 грудня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Порядок денний, як зазвичай, був насичений та торкався усіх сфер життєдіяльності університету. Про все за порядком.

     Проект правил прийому до НУБіП України у 2022 році представив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Суттєві зміни – це зміна термінів проведення ЄВІ та ЄФВВ, зміна конкурсних предметів для вступників на базі повної загальної середньої освіти. Ректорат рекомендував вченій раді затвердити документ та опублікувати до 31 грудня 2021 року.

 

     Про випуск магістрів доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. У цьому році кваліфікаційні роботи магістрів не містили плагіату, про що засвідчила перевірка відповідним програмним забезпеченням, проте частина з них була направлена на доопрацювання. Застосована практика розробки міжгалузевих та внутрішньогалузевих тем. 19% випускників отримали дипломи з відзнакою. Проте кількість магістрів має тенденцію до зниження через дискримінаційне запровадження ЄВІ та ЄФВВ.

 

     Про результати рейтингу науково-педагогічних працівників у 2022 році проінформував проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Середній у цьому, другому поспіль році роботи в умовах карантинних обмежень, склав 1,79. За посадами найбільший коефіцієнт 2,25 мають завідувачі кафедрами, вже традиційно найбільший показник рейтингу має кафедра механіки. Більше половини науково-педагогічних працівників мають коефіцієнт 2 та більше. Порівняно з минулим роком збільшилася кількість публікацій у виданнях, які входять до наукометричних міжнародних баз даних, проте частина з них ще не відображена в базі. Дещо зменшилася публікаційна активність навчальної та навчально-методичної літератури. Ректорат рекомендував вченій раді показники рейтингу діяльності науково-педагогічних працівників у 2021 року затвердити.

 

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук представив доповнення та зміни в положеннях про оплату праці та матеріальне стимулювання. Для керівників навчально-дослідних господарств при підписанні контракту заробітна плата встановлюється відповідно до результатів його діяльності. Після перебування на лікарняному працівнику потрібно надати підтверджуючі документи для можливості надання їй матеріальної допомоги. Також розділені надбавки для допоміжного та обслуговуючого персоналу. Що ж до преміювання, то у відповідне положення додані пункти щодо відзначення кращих науково-педагогічних працівників, які демонструють високу публікаційну активність у виданнях SCOPUS та Web Of Science, а також додано можливість преміювати співробітників, які мають звання заслуженого працівника університету. Через невизначеність із фінансуванням у січні 2022 року підтримана пропозиція виплатити науково-педагогічним працівникам заробітну плату у розмірі 1,2 посадового окладу, яку підтримала профспілка працівників університету. Ректорат схвалив ліміт стипендіатів на 2022 рік у максимально можливому розмірі - 45%. Також проректор Вадим Ткачук зупинився на стані сплати за навчання: маємо лише 60% коштів від тих, які повинні були надійти. Ще тягнуться борги з оплати за минулий семестр. Прийнято рішення у найкоротші терміни заборгованість ліквідувати.

 

     Питання репутації серед роботодавців та академічного середовища у межах участі університету в рейтингу QS актуалізував проректор Вадим Ткачук. Цей показник має частку в 50% з-поміж інших. І тому важливо сформувати коректну базу даних цих осіб. Останній термін – 14 січня 2022 року.
     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат передав частину майна відокремлених підрозділів в оренду.

 

     По тому проректори коротко представили плани діяльності служб на січень 2022 року. Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на поверненні до режиму жорсткої економії енергоносіїв, продовженні будівництва спорткомплексу, капітальних ремонтів у гуртожитках. Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша акцентував увагу на підготовці до відзначення 125-річниці від створення університету. Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про ліквідацію академічної заборгованості, поновлення відрахованих студенів, сформувати накази на призначення стипендій, розробити проект розкладу на ІІ навчальний семестр, продовжити набір слухачів на підготовче відділення, з 24 січня відбудуться щорічні співбесіди з керівниками підрозділів. Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк зупинився на конкурсі наукових робіт для молодих вчених, з 26 січня пройде цикл нарад щодо пріоритетних напрямів досліджень, 17, 18, 20 січня – засідання редакційних колегій журналів, які працюють над входженням до міжнародних наукометричних баз, формування і оформлення спеціалізованих вчених рад. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук акцентував увагу на фінансових аспектах, поновленні співпраці з Університетом Вагенінгена, відкритті філії в Китаї, підготовці грантових заявок, вивченні можливості накриття кампусу бездротовим інтернетом.

 

 

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook