Вчена рада факультету землевпорядкування: наукова доповідь аспіранта Ксенії Бережної та питання підвищення якості проведення занять під час дистанційного та змішаного навчання на факультеті

22 грудня 2021 року

    16 грудня на факультеті землевпорядкування відбулося останнє засідання вченої ради факультету в 2021 році. Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков проінформував присутніх про порядок денний, на який було винесено ряд важливих питань.

    По першому питанню доповідав відповідальний за проведення відкритих лекцій на факультеті Руслан Тихенко. Він зазначив, що протягом І семестру на факультеті землевпорядкування у відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП кафедри провели 6 відкритих лекцій. Всі відкриті лекції високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр, що свідчить про те, що НПП факультету землевпорядкування проводять лекційні заняття на високому професійному рівні, з використанням технологій, методів та прийомів унаочнення матеріалу, згідно останніх тенденцій.

    Наступним питанням був звіт декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова про результати роботи ЕК. Зокрема декан зазначив, що відповідно наказу ректора НУБіП України від 19 листопада 2021 року № 1053 «З» на факультеті землевпорядкування була створена екзаменаційна комісія для проведення захисту магістерських кваліфікаційних робіт випускників денної та заочної форми ОС «Магістр» зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» у складі: завідувача кафедри економічної теорії Миколи Талавирі, декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова, завідувача кафедри геодезії та картографії Івана Ковальчука та завідувача кафедри управління земельними ресурсами Ольги Дорош.

    Декан факультету Тарас Євсюков зазначив, що у 2021 році 33 магістра денної форми навчання, з них отримали «Добре» 16 осіб та «Відмінно» 17 чоловік. З 17 магістрів заочної форми оцінку «Добре» отримало 6 чоловік, «Відмінно» - 11 чоловік. Також Тарас Євсюков відмітив, що саме у цьому році закінчилася трирічна каденція голови екзаменаційної комісії Миколи Талавирі. За три роки його каденції на факультеті землевпорядкування захистилися 278 магістрів (137 заочної та 141 денної форми навчання) та 268 бакалаврів (69 заочників і 199 бакалаврів).
    Завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук відмітив, що в цілому захист відбувся на високому професійному рівні, але звернув увагу також і на недоліки, які були в магістерських роботах і на які магістрам та керівникам кваліфікаційних магістерських робіт необхідно більше звертати увагу. Декан факультету Тарас Євсюков звернув увагу присутніх на те, що потрібно постійно працювати з магістрами, готувати наукові публікації, приймати участь в наукових конкурсах, тоді й робота матиме і наукову складову і відповідатиме напрямку дослідження.

    Наступним доповідачем була завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош, яка звітувала про виконання заходів із реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2025» у 2021-2022 н.р. кафедрою управління земельними ресурсами. Так Ольга Дорош пройшлася по всіх пунктах Програми розвитку, звернула увагу на Міжнародну та наукову діяльність кафедри, проведення виховної роботи в поза навчальний процес, відмітила що кафедр прагне підвищувати якість навчання в умовах пандемії Covid-19. Також Ольга Степанівна зазначила, що на кафедрі ведеться наукова робота – підготовка 3 аспірантів, які вже виходять на захист та виявила сподівання, що все відбудеться вчасно. Завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин звернув увагу на необхідність проведення кафедрою управління земельними ресурсами ініціативної тематики.

    Декан факультету Тарас Євсюков зазначив, що кафедра управління земельних ресурсів в цілому дотримується основних цільових показників діяльності, однак необхідно звернути увагу на деякі пункти – це оновлення лабораторій та викладання англійською мовою дисциплін кафедри.
    Також в полі зору вченої ради була і наукова доповідь аспіранта кафедри землевпорядного проектування Ксенії Бережної по темі її дисертаційного дослідження «Еколого-економічні засади охорони земель у гірничодобувній промисловості». Аспірантка зазначила, що нею були проаналізовані заходи здійснення державного контролю за використанням і охороною земель у Донецькій області за період з 2017 по 2021 рік. Та були визначені основні проблеми, які повинні бути вирішені в процесі виконання роботи.

    Також на засіданні вченою радою факультету землевпорядкування були підтримані кандидатури до присвоєння: вченого звання доцента кафедри геодезії та картографії - Євгенії Кривов’яз та вченого звання доцента кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Олегу Дроздівському.

    Декан факультету Тарас Євсюков проінформував присутніх, що відповідно до наказу ректора № 1339 від 7.12.2021 року з метою підвищення якості проведення лабораторних, практичних та семінарських занять під час дистанційного та змішаного навчання здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» в умовах карантинних обмежень та поглиблення діджиталізації освітнього процесу в НУБіП України необхідно розробити плани дій щодо організації, науково-методичного супроводу та відображення фахової специфіки проведення відеозаписів лабораторних, практичних та семінарських занять на факультеті землевпорядкування.
    На засіданні було розглянуто й ряд інших важливих питань життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook