Патріотизм починається з малого

1 липня 2014 року

Україна нині проходить через складні випробування. Схід Батьківщини охоплений вогнем. Наші військовослужбовці боронять її незалежність в умовах війни та кровопролиття.

Підтримати захисників, насамперед ніжинців, – наш громадянський обов’язок.

За ініціативи релігійної громади собору Всіх Святих на чолі з настоятелем, благочинним Чернігівської області УПЦ КП, протоієреєм Сергієм Чеченом була проведена акція зі збору коштів для придбання бронежилетів, маскувальних костюмів, військового одягу, продуктів харчування та товарів першої необхідності для військовослужбовців, які боронять кордони нашої держави. До акції долучився Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут». У навчальному закладі збір коштів тривав з 24 по 25 червня 2014 року, а вже 26 червня делегацією у складі протоієреїв Сергія Чечена та Олексія Котенка, директора інституту Василя Лукача та начальника відділу інформатизації Анатолія Заверткіна нашим Героям було передано невеличку частину тепла, вдячності, щирого бажання здоров’я і сподівання на швидке повернення додому.

Але, як кажуть, «не хлібом єдиним», тож головною метою акції було не матеріальне, а духовне. Святі отці освятили наших військових, тим самим зміцнивши їхню віру в себе, свій народ, свою державу.

Представників делегації вразив бойовий незламний дух захисників Вітчизни і позитивне ставлення місцевого населення до наших військовослужбовців.

Найперше, чому нас можуть навчити справжні захисники-патріоти, – великій вдячності за увагу до них, небайдужості, радості спілкування із земляками. Саме впевненість у любові й розумінні рідних, друзів, колег, їхня щира віра і моральна підтримка допомагають нашим військовослужбовцям гідно зносити всі складнощі та упевнено рухатися до перемоги за утвердження незалежності та єдності України. Ці слова наших земляків-військовослужбовців – підтвердження того, що справа безкорисливого служіння іншим, взаємодопомоги і підтримки вкрай необхідна. Вона має стати покликом душі кожного з нас, народженням справжнього громадянського обов’язку і патріотизму.

Ми горді з того, що серед військовослужбовців, які боронять кордони нашої країни є випускники Ніжинського агротехнічного інституту та НУБіП України: Василь, Микола, Олександр, Сергій, а також викладачі Василь та Юрій.

Тож закликаємо й інших не бути байдужими й долучитися до акцій матеріальної та моральної підтримки українських військовослужбовців, бо тільки сильні духом захисники здатні відстояти власну Вітчизну.

Слава Україні! Слава Героям!


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook