Магістри-фінансисти захистили звіти з виробничої практики

11 листопада 2021 року

 

 

 Практична складова, як один із головних елементів набуття відповідних компетентностей та практичних навичок студентами ОС «Магістр» добігла свого логічного завершення. Згідно з графіком навчання виробнича практика магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» тривала чотири місяці. Протягом всієї практики студенти мали можливість перевірити свої теоретичні знання із відповідних навчальних дисциплін, проявити рішучість, відповідальність та свої лідерські якості при виконанні складних професійних завдань практичного спрямування.
 
 
   Свій практичний досвід, інформаційно-аналітичні, дослідницькі навички студенти ОС Магістр спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» висвітлили в своїх звітах та підтвердили на загальній комісійній дискусії, що проходила 8 листопада 2021 р. в онлайн режимі. Членами комісії із захисту практики були завідувач кафедри фінансів Давиденко Надія Миколаївна та кандидати економічних наук, доценти кафедри фінансів Буряк А.В., Скрипник Г.О., Мрачковська Н.К.
 
 
   Виробнича переддипломна практика допомагає студенту остаточно визначитись із своїм професійним спрямуванням на теренах фінансів та обрати свою спеціалізацію: чи то банківські продукти та операції, страхові послуги чи функціонування самого банку і страхової компанії як суб’єкта господарювання; фінансове консультування; фінансова аналітика, фінансове прогнозування та бюджетування, служба контролінгу, управління капіталом та раціональним залученням і використанням активів підприємств; фінансування районів, областей, селищних рад; робота в казначейській службі, податковій інспекції, пенсійному фонді тощо.
 

 

     Вибір бази виробничих практик студенти здійснювали самостійно після відповідного консультування з керівниками магістерських робіт, а потім затверджувались на засіданні кафедри фінансів, в присутності гаранта освітньої програми «Магістр» із спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Практика проходила на підприємствах та інших суб’єктах господарювання, що є в переліку баз практики кафедри та відповідають вимогам програми практики.
 
 
    Виробнича практика часто окреслює вектор майбутнього кар’єрного злету студента і являється першим місцем офіційного працевлаштування. Тривалість практики в чотири місяці дає студенту можливість примірити на себе посадові обов’язки різних фахівців, виконувати різноманітні за складністю завдання як то рядового виконавця так і відчути себе корисною одиницею при вирішенні колективного виробничого завдання, дає впевненість у своїх силах.
 
 
    В процесі захисту магістри проявили себе як активні дослідники поставлених завдань, підтвердили свої знання з інформаційно-аналітичного забезпечення фінансової роботи, здатності проведення аналізу та синтезу, обґрунтування власної думки, організації планово-фінансового функціонування суб’єктів господарювання, визначення фінансової ефективності господарювання та окремих недоліків на основі яких грамотно формулювали шляхи вдосконалення як роботи фінансової служби так і підприємства в цілому.

 

 
Аліна Буряк,
доцент кафедри фінансів
 

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook