Сучасні інтерактивні методи викладання - тема тренінгу експерта з Великобританії Nieky van Veggel

September 10, 2021
     Навчання, особливо у період пандемії Covid-19, вимагає суттєвих зусиль як збоку викладачів, так і збоку студента. Ефективність даного процесу на пряму залежить від можливостей комунікацій між всіма учасниками навчального процесу, а також можливостей застосування сучасних інтерактивних методів викладання, які б дали ефективний результат для працевлаштування студентства.

    В рамках проекту DAAD «Digital Modernization of Lecturing in Ukrainian Agricultural Universities» 7-8 вересня відбувся тренінг з впровадження інтерактивних методів в освіті. Зокрема він був зорієнтований на впровадження нових інформаційних технологій у навчанні, їх застосування у ланцюзі комунікацій «студент-викладач-сфера навчання». У тренінгу взяли участь науково-педагогічні працівники з НУБіП України, представники з Миколаївського національного аграрного університету та Сумського національного аграрного університету. Лектором даного заходу був Nieky van Veggel – керівник курсу у Великобританії з практики вищої освіти Співробітників Академії вищої освіти.

     Програма тренінгу передбачала навчання протягом двох днів. Перший день був досить насиченим. Включав майстер-класи із застосування інтерактивних методів викладання в умовах різних форм навчання (аудиторне, онлайн, змішане). Були обговоренні питання формування навичок комунікацій, аналізу, науковості, практичності та креативності. Тренінг включав аспекти впровадження інформаційних технологій, виявлення ключових результатів навчання для розвитку практичних здібностей у студентів. Другий день тренінгу розпочався з висловлення кожним учасником підсумкових ідей та пропозицій для удосконалення результативності набуття практичних навиків студентами, які були б актуальними та потрібними для його працевлаштування. Також в ході обговорення були окреслені інформаційні форми та засоби інтерактивних методів викладання, які є необхідними у комунікаційній сфері. Як основний результат даного тренінгу, учасникам було роздано сертифікати, а також вони отримали завдання – впровадити отримані знання з інтерактивних методів викладання у своїх лекційних чи практичних заняттях. Всі учасники отримали сертифікати про участь у даному заході.

     В рамках реалізації проекту заплановано проведення ще двох тренінгів на базі інших партнерських університетів.

Віта Строкаль,
доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю
Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook