Вебінар на тему: «Соборна. Вільна. Самостійна»

January 23, 2021
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Щороку 22 січня відзначається важливе свято для українського народу – День соборності України. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

 

 

Студенти 3 курсу 1 групи спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерії» разом із куратором Выталыною Богославець провели вебінар на тему: «Соборна. Вільна. Самостійна» на базі платформи Zoom.

Незважаючи на загальну поразку українських визвольних змагань початку ХХ ст., день 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії нашого народу як свято Соборності України. Це був, безумовно, один з найпрекрасніших моментів нашої непростої, нерідко трагічної історії.

 

 

Головною традицією у День соборності є утворення «живого ланцюга» єднання. Вперше така масова акція відбулася 22 січня 1990 року – у 71-ту річницю Акта злуки.

У 2021 році, через пандемію та карантинні обмеження, на жаль, здійснити таке дійство неможливо. Та організатори акції знайшли інший спосіб обєднати людей. Для участі треба зареєструватися на сайті проекту «Ланцюг Соборності» та додати своє фото. Фотографії учасників вишикуються у ланцюжок, який стартує у Києві і сягне Сімферополя.

Студенти нашої групи виявили готовність приєднатися до імпровізованого «ланцюга єдності».

 

 

На долю нашого народу завжди випадало чимало випробувань, та ми подолали їх тільки завдяки єдності, дружності нашого народу.

Соборність України у сучасному, багатомірному розумінні пролягає від територіальної цілісності до громадянської єдності. Тільки єдність людей і спільність їхньої мети відкриває шляхи до перемоги.

Завершили нашу зустріч ми словами відомого українського письменника Івана Франка «Ми мусимо, - писав у зверненні до галицької молоді у 1905 році Іван Франко, - навчитися чути себе Українцями - не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів. І це почуття не повинно у нас бути голою фразою».

 

 

Анастасія Шовкопляс,

 

 

 

студентка 3 курсу 1 групи

 

спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook