Дебати претендентів на посаду голови студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету

September 2, 2020

2 вересня о 13:00, дистанційно відбулися дебати кандидатів на посаду голови Студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету. Заявки на участь подали два кандидати, а саме Архипенко Костянтин та Чепурний Олександр.  Перед їх початком з вітальним словом звернувся електорат університету, а саме заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Рудик Ярослав Михайлович, який побажав гарних дебатів і надав можливість керівництву СО розпочати дискусію.

Головуючий на засіданні Бруслик Артур озвучив питання щодо затвердження регламенту, звіту заступника голови студентської організації за звітний період та представлення виборчих програм кандидатів.

Слово було надано ще діючому голові СО Костянтину Архипенко для звіту за період з 1 вересня 2019 року. На якому були згадані різноманітні заходи, організовані за цей період. Це і Благодійна акція проти паління, Благодійний ярмарок, Дебют першокурсників та інші не менш цікаві заходи. Також було згадана злагоджена командна робота усіх спеціальностей та перемога гуманітарно-педагогічного факультету у конкурсі "Пісенні баталії". Також додав: «Майбутній навчальний рік ставить перед нами  ще більш складні умови. Але особисто я впевнений, що спільними зусиллями ми можемо перетворити усі складнощі на користь нашого факультету.

Далі були представлені програми кандидатів на пост голови СО факультету. Першим, свою  виборчу програму повідав Чепурний Олександр: «Моя мета – зробити життя студентів максимально простим, веселим та цікавим. Я вже мав можливість спілкуватися з студентами гуманітарно-педагогічного факультету, а також зі студентами інших факультетів. На карантині, коли в нс був безумовно важкий час, ми проводили кіберспортивні змагання по Доті і Контр страйк. Це буде і надалі розвиватися, аби студенти могли весело провести свій час та завести нові знайомства. Я з впевненістю можу сказати, що я людина слова і справи, та намагаюся робити усе можливе з 1 курсу.

В свою чергу, кандидат Архипенко Костянтин поставив такі цілі у програмі: «Почну з того, що 2020 рік прийшов до нас з пандемією коронавірусу і приніс за собою  практику активного користування онлайн-ресурсами нашого університету. Командним рішенням, ми прийшли до висновку, що треба максимально облегшити дистанційний зв'язок між студентами та викладачами. Основні напрямки з яких доцільно розпочати діяльність СО – покращення навчального процесу, створення електронного журналу для студентів, записувати відео курси  лекцій основних навчальних дисциплін, проведення майстер класів, продовження організацій культурних заходів Дебют першокурсника, Студентська республіка, Міс та Містер факультету й університету, інтелектуальні заходи «Що? Де? Коли?»  тощо. Створювати додаткові місця для студентського відпочинку. Організація спортивних змагань, в тому числі з нетрадиційних видів спорту. Організація деяких подорожей та закордонних поїздок. Введення факультетського блогу та активна СО в більшості соціальних мереж.

Обидва кандидати, після озвучення свої виборчих програм, мали змогу поставити питання один до одного. Питання Олександру від конкурента було про призи та формат Інтернет змагань. На яке була отримана відповідь, що змагання були першими і ще не досить вдало організованими, але наступні мають бути з призовим фондом та більшою кількістю учасників.

Зі свого боку Олександр запитав Костянтина про програму збору пластикових кришок і про її розширення, на що була розгорнута відповідь про роботу СО на збір пластику і подальші  заходи на рахунок екології.

А далі питання були поставлені і від присутньої на заході аудиторії. Велику популярність мало питання про Інтернет забезпечення в усіх корпусах. На що обидва кандидати мали схожу думку, що разом з студентами можна провести Інтернет покриття, якщо прикласти усі спільні зусилля як студентів, так і СО.

Також цікаве питання було від Бабіч Олени: «Костя в тебе вже є рік досвіду, що дуже круто! В минулому році ти ставив певні цілі, можливо є якісь, що тобі не вдалося виконати і чому?» На що отримала відповідь: «Так, є ціль яку я  не зміг втілити в життя, а саме автономність студентського самоврядування від адміністрації. Як фінансово, так і в інших аспектах. Але  це зробити було важко на той період. Та ми будемо намагатися, робити все так щоб всі інші наші цілі виходили».

Ще одне питання від Бабіч Олени: «Олександр, завжди важливе і проблематичне питання стосовно рейтингу, рейтингових балів. Як набирати ці бали. Та як ти будеш вирішувати це питання на дистанційному навчанні?»

Чепурний Олександр: «На дистанційному навчанні завжди можна організувати певні спортивні змагання й написання цікавих робіт. А ще можна втиснути заходи на очному завданні. Тому, ми ще більш обдумаємо це  питання».

Ведучий дебатів Бруслик Артур підбив підсумок дебатів: «Наші кандидати, непогані керівники й дуже амбіційні. Бажаю успіхів Олександру і Костянтину в подальших виборах голови студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету.  І нехай переможе сильніший! Дякую за увагу й за ваші запитання!»

Смик Людмила,
cтудентка спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook