ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ В ДИСТАНЦІЙНОМУ РЕЖИМІ КАФEДРИ ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

April 29, 2020

 28 квітня 2020 р. в дистанційному режимі з використанням сервісу Zoom відбувся День відкритих дверей спеціальності «Облік і оподаткування» для учнів шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів і коледжів.

Декан економічного факультету Анатолій Діброва привітав майбутніх абітурієнтів, їх батьків і вчителів із 25-ти закладів освіти України: 10 коледжів і технікумів (Cосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, Вінницького технічного коледжу, Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму, Гайворонського політехнічного коледжу, Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу, Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого, Відокремлених підрозділів НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», «Ніжинський агротехнічний інститут», «Рівненський коледж», «Мукачівський аграрний коледж») та з 15-ти загальноосвітніх закладів (Академічного ліцею ім. В.О. Мельника; м. Обухів, Бiлоцеркiвської ЗОШ І-ІІ ступенів № 6; Бобровицького ЗЗСО №2, ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею №7 Вінницької міської ради; Менської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім Т. Г. Шевченка; Ніжинської гімназії № 3, Таращанського академічного ліцею «Успіх» НВК № 2, м. Рівне; ліцею «Голосіївський» № 241; Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Т. Шевченка; гімназії № 315; ЗОШ № 30, 45, 63, 227 м. Києва) та багатьох інших. Загалом, близько 100 учасників долучилися до Дня відкритих дверей кафедри обліку та оподаткування.

А. Діброва розповів про унікальність навчання на економічному факультеті НУБіП України, його славетну історію, видатних випускників зі спеціальності «Облік і оподаткування», перспективах отримання подвійних дипломів, співпрацю із бізнес-структурами і зарубіжними партнерами та Радою роботодавців.

Завідувач кафедри обліку та оподаткування Євгенія Калюга відмітила, що навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування» в Україні здійснюється у більш як 160-ти закладах вищої освіти. НУБіП України має вже більш як піввіковий досвід підготовки головних бухгалтерів, бухгалтерів, аудиторів, бухгалтерів-аналітиків, фахівців із консалтингових (аутсортингових) послуг, судово-економічної експертизи, експертів із податків і зборів, податкових інспекторів. Наразі випускники кафедри обліку і оподаткування працюють у приватному бізнесі різних сфер діяльності, державних установах, банках, фінансових компаніях, аудиторських фірмах. Є. Калюга відмітила високопрофесійний кадровий потенціал, потужну матеріально - технічну базу. Навчальний процес здійснюється в аудиторіях, які забезпечені комп’ютерною технікою із сучасними програмними продуктами: «Бухгалтерія 8 для України, редакції 2.0»; «M.E.Doc», «BAS Бухгалтерія»; «BAS ERP» та іншими. На сьогодні, в умовах карантину дистанційне навчання проходить з використанням навчальної платформи університету «Еlearn» (яка, до речі, активно використовувалась студентами і у звичайних умовах), а також у хмарних сервісах Cisco Webex, Zoom та інших.
Євгенія Василівна звернула увагу, що студенти спеціальності «Облік і оподаткування» з другого курсу у вільний від занять час (за індивідуальним графіком), працюють за фахом, що дозволяє їм одразу ж після закінчення університету влаштуватися на престижні високооплачувані посади. Щорічно двічі на рік на кафедрі проводяться Всеукраїнські студентські наукові конференції, що дозволяє студентам займатись науковою роботою й оприлюднювати свої перші здобутки у тезах доповідей та публікуватися в університетських збірниках наукових праць України й за кордоном. Студенти приймають участь в інших різноманітних заходах − олімпіадах, конкурсах наукових, бакалаврських та магістерських робіт, де у конкуренції з сотнею і, навіть більше, закладів вищої освіти займають, як правило, з І по ІІІ місця. Окрім того, вже три роки поспіль студентська молодь бере участь у міжнародній програмі «СМА Scholarship Program», яка ініційована Інститутом бухгалтерів управлінського обліку (США). Право навчатись за унікальною стипендіальною програмою «СМА Scholarship Program» у різні роки вже отримали 26 осіб. Опанування зазначеної програми дозволяє влаштуватися випускникам в провідних міжнародних фірмах.
   Привернула увагу учасників інформація Є. Калюги про те, що на сьогодні в Україні налічується близько 1 млн. 300 тис суб’єктів господарювання різних організаційно – правових форм. Якщо в кожному щонайменше один бухгалтер − то це вже вказує на значну кількість робочих місць і затребуваність фахівців з обліку та оподаткування. Наразі ринок праці представлений більш як тридцятьма тисячами працівниками податкової служби, шести тисячами аудиторів (в державних та приватних аудиторських службах). За аналітичними даними сайту rabota.ua на кінець 2019 року професія бухгалтера була однією з найбільш затребуваних та престижних професій на ринку України. Попит на цю професію не знизився й в умовах карантинних обмежень, оскільки дистанційна робота бухгалтера є найбільш адаптованою до роботи у віддаленому режимі.
«Тому запрошуємо Вас шановні абітурієнти, в НУБіП на навчання за спеціальністю Облік та оподаткування!» – завершила виступ Євгенія Калюга.

Від ректорату на зустріч завітав директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський. Він розповів, що центр функціонує з метою набуття молодим поколінням соціального досвіду, успадкування духовних надбань українського народу, незалежно від етнічної приналежності, формування особистих рис громадянина України та формування всебічно розвиненої особистості, превентивного виховання сучасного студента, створення умов для реалізації творчого потенціалу особистості студента, розвитку його нахилів і обдарувань. Г. Ржевський проінформував як студенти реалізують свої здібності і набувають нових у мистецькому і спортивному напрямках.

Дуже відрадно, що на зустрічі були й випускники спеціальності «Облік і оподаткування» різних років, які вже досягли високого кар’єрного зростання. Роман Горбуненко займає посаду Радника Міністра фінансів України, Юлія Шендерівськасільськогосподарський дорадник ТДВ «Інститут обліку і фінансів», Владислав Альошинасистент аудитора міжнародної аудиторської компанії HLB UKRAINE – усі вони в один голос заявили, що пишаються тим, що їх доля пов’язана з кафедрою обліку та оподаткування економічного факультету НУБіП України!

Випускники поділилися приємними спогадами та враженнями від навчання, відмітили високий рейтинг НУБіП серед закладів вищої освіти України (ТОП-200), комфортне розташування навчальних корпусів і гуртожитків, професійність викладачів, що, зрештою, гарантує можливість здобуття якісної освіти для того, щоб стати справжнім фахівцем, професіоналом з обліку і оподаткування. Колишні випускники закликали майбутніх студентів повторити їхній вибір на користь спеціальності «Облік і оподаткування» в НУБіП України!

Зі студентським життям, зацікавлену попередніми виступами аудиторію, ознайомив в.о. голови студентської організації економічного факультету, бакалавр зі спеціальності «Облік і оподаткування» Михайло Дмитрик. Керуючись власним досвідом та від імені студентства він відмітив не лише унікальність навчання на економічному факультеті за спеціальністю «Облік і оподаткування», але й комфортність проживання у відремонтованих кімнатах гуртожитків, організацію різностороннього дозвілля в студентському середовищі.

З умовами вступу-2020 ознайомила відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. Вона також відповіла на численні запитання учасників щодо термінів вступної кампанії, кількості бюджетних пропозицій, вартості навчання за умов договору та багато інших.

Модератор заходу – доцент кафедри обліку та оподаткування Володимир Литвиненко – озвучив питання переповненого форуму зустрічі щодо можливостей закордонного навчання за подвійними дипломами та практичного стажування; навчання в англомовних групах, на військовій кафедрі, на які учасники отримали вичерпні відповіді.

Особливою родзинкою заходу стало авторське віршоване звернення старшого викладача кафедри обліку та оподаткування Олега Криворота:

Професій в світі білому багато,
Економічні ділять сектори,
Винагородою за працю є зарплата,
Тож мають бути скрізь бухгалтери!

Цінують кожну і копійку, і хвилину,
А контингент у більшості жінки,
Багато хто знайшов собі дружину,
Бухгалтерській науці завдяки!

Усі колеги можуть зрозуміти,
Напружені, нервові ночі й дні,
Коли формуються квартальні звіти,
А особливо коли зводяться річні!

Немає штрафів це велике свято,
А сенс життя сімейні вечори,
Легше відносини свої збалансувати,
Коли в родині є бухгалтери!

Тож шановні наші абітурієнти,
Лише в НУБіП здавай
те документи!
Чекаємо на Вас!

А відеоролик кафедри обліку та оподаткування додатково підтвердив необхідність вибору при вступі- 2020 спеціальності «Облік і оподаткування в НУБіП України»! Отож, шановні абітурієнти, приєднуйтеся до студентської родини славетного НУБіП України!

Наталія Кузик, Людмила Мельянкова,
Володимир Литвиненко, доценти,
Олег Криворот, ст. викладач
кафедри обліку та оподаткування
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook