Випускник Андрій Мельниченко з Київщини: для здобуття вищої освіти обираю спеціальність «Психологія»

February 8, 2020
Сьогодні ми поспілкувалися з учнем Требухівської ЗОШ І-ІІІ ст. Броварського району Київської області Андрієм МельниченкомАндрій пояснив, чому обрав Національний університет біоресурсів і природокористування України для здобуття вищої освіти.

 

  • Розкажи, будь ласка, про свої шкільні роки і як ти обирав свою майбутню професію? Чому саме «Психологія»?

     – Роки навчання у школі – це для мене найцікавіший та найпозитивніший період життя. Під час вибору фаху я не послуговувався прагматичними міркуваннями: обрав, що щиро цікавило. Я зосередив свою увагу на актуальній, потрібній та затребуваній на ринку праці професії психолога. Я людина структурна, і мені дуже цікаво, як все влаштовано в нашій психіці. Мені просто подобається вивчати людей. На мою думку, робота психолога – це досвід спілкування з різними людьми; досвід, що дає можливість більше розуміти себе й власне життя.

  • Звідки ти дізнався про НУБіП України?

     – Із моїм майбутнім університетом я познайомився на «Дні відкритих дверей». Професійна розповідь декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Дмитровича Шинкарука про специфіку та переваги навчання за спеціальністю «Психологія» лише посилила мій намір. Мене вразив надзвичайно високий рейтинг Університету порівняно з іншими кращими закладами вищої освіти України, можливість стажування за кордоном, навчання за програмою подвійний диплом та перспективи працевлаштування.

  • Роботи якого відомого психолога тебе захоплюють і чому?

     – Мене захоплюють роботи легендарного австрійського психоаналітика Зигмунда Фройда, який вивчав людське несвідоме. Вчений розвинув методику тлумачення сновидінь, яку було покладено в основу психоаналізу, і сформулював концепцію структури психіки.

  • Чи потрібне для психологічної практики знання іноземних мов?

     – Обов’язково! Я вивчаю англійську та німецьку мови, щоб читати книги з психології в оригіналі, відвідувати конференції та вести практику з англомовними клієнтами в майбутньому.

  • Дякую за розмову, Андрію. Нехай всі твої мрії здійснюються! Ми безмежно вдячні тобі за виявлену увагу і за те, що виділив трішечки свого дорогоцінного часу. Бажаємо успішно скласти ЗНО та насолоджуватися студентськими роками на повну!

     – Я Вам теж щиро дякую за бесіду!

Катерина Якушко,
старший викладач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook