Зустріч з очільником Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком

June 5, 2019

У межах Тижня журналістики, що триватиме в Національному університеті біоресурсів і природокористування України з 3 по 7 червня, до майбутніх медійників приїздять досвідчені колеги. Майстер-класи, професійні дискусії, творчі зустрічі – далеко не повний перелік форматів, в яких цими днями працюють студенти.

4 червня на наш факультет завітав голова Національної спілки журналістів України, Заслужений журналіст України Сергій Томіленко, який провів зустріч зі студентами у форматі дискусії«Українська журналістика: сучасні виклики та перспективи».

 

 

Спілкуючись зі студентами, голова НСЖУ наголосив, що аби стати професійним журналістом, потрібно не соромитися і вже сьогодні йти у редакції.
- Приходьте у медіа, просіть, щоб там вам давали якісь завдання. Тільки так ви вже під час навчання отримаєте досвід, який так вимагають від молодих фахівців роботодавці, – порадив Сергій Томіленко.

 

Разом з тим, він наголосив, що сьогодні у професії журналіста є загрози – в Україні почастішали факти перешкоджання діяльності медіа, непоодинокими стали факти фізичної агресії щодо представників ЗМІ.

  

Під час зустрічі з молодими колегами, керівник НСЖУ відповів на їхні питання і закликав бути активними та небайдужими. Окремо Сергій Томіленко розповів про Національну спілку журналістів України – найбільше та найстаріше журналістське об’єднання держави. Він заначив, що спілка активно розвивається, до неї вступає все більше молоді, а саме об’єднання продовжує стояти на захисті прав українських медійників.

Співпраця НСЖУ та НУБіП України розпочалась цієї зими, коли між спілкою та університетом було підписано відповідну угоду. Останні півроку студенти відвідують професійні заходи, що відбуваються у Будинку журналіста на столичному Хрещатику. Як запевнив сьогодні ректор університету Станіслав Ніколаєнко під час робочої зустрічі з Сергієм Томіленком, така співпраця є важливою та корисною, а відтак має розвиватися.

Фото Олександра Каплауха

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook