МАГІСТРАТУРА З УПРАВЛІННЯ МІЖНАРОДНИМИ ПРОЕКТАМИ – ЦЕ МОЖЛИВІСТЬ ВИСОКООПЛАЧУВАНОЇ РОБОТИ

May 29, 2019

   Для здобуття вищої освіти я розглядав лише один ВНЗ - Національний університет біоресурсів і природокористування України, а завдяки слушним порадам декана факультету аграрного менеджменту Остапчука А.Д. і друзів, які уже навчалися в університеті, саме факультет аграрного менеджменту. Вступ до магістратури був не простим вибором. Вибір факультету аграрного менеджменту – так, однозначно, а от при виборі освітньо-наукової програми і кафедри значну роль відіграла завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Л.В. Шинкарук та щойно відкрита магістерська програма «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

 

   Нам запропонували абсолютно новітню для факультету освітньо-наукову програму європейського рівня з поглибленим вивченням не лише сільського господарства, а надзвичайно потрібної для нашої економіки інвестиційної складової та навиків критичного мислення і аналізу національної та світової економіки. Це допомогло мені у працевлаштуванні, оскільки дослідництво є основою розвитку не тільки галузі, спеціальності чи конкретної майбутньої професії, а і свого роду набуття навиків аналітичного мислення і відкриття нового. Це розвиток людини та основа для безперервної освіти як необхідної умови постійного руху вперед.

 

   При виборі теми магістерської роботи я керувався не тільки можливістю реалізувати навики щодо наукових досліджень, а також можливістю розробити власний проект, який був би мені корисним при продовженні власної справи, якою я займаюся разом із сім’єю. Виконання магістерської роботи "Бізнес проектування мікропідприємств у бджолярстві" стало можливим саме завдяки магістерській програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

 

   

   Якщо називати переваги навчання у магістратурі з першого року, то це безкоштовне стажування у Поморській Академії (м.Слупськ, Польща), яке запам'ятається на все життя. І тут знову хочеться згадати про Лідію Василівну Шинкарук, адже саме завдяки їй мрія стала реальністю, хоча і не мрія, а скоріше переконання, тому що були вагання їхати чи ні. Саме Лідія Василівна настояла на тому, щоб їхати. Була трохи невпевненість, все таки інша країна, інший менталітет, традиції. Та постійний телефонний зв'язок з нашим керівником вселяв у нас віру, що все буде добре. І дійсно, все було ще краще, ніж ми думали.

 
  
 

   На сьогодні троє моїх одногрупників продовжують навчання у Поморській Академії м. Слупська за програмою подвійних дипломів. У липні у них захист магістерських робіт і отримання дипломів магістра державного зразка з “Управління національною безпекою”. Після Польщі було продовження навчання в НУБіП України. Дві виробничих практики, які закріпили теоретичні знання, здобуття досвіду, цікаві лекції викладачів кафедри, конкурси проектів, участь у міжнародних інноваційних форумах і виставках, участь у засіданнях комітетів Верховної Ради України - це все залишиться у приємних спогадах про навчання в магістратурі.

          Хочу звернутися до випускників нашого факультету, які мають власний бізнес, займають високі посади: «Допомагайте кафедрам купляти новітні програмні продукти. Зустрічі з Вами - це прекрасно, але як говорила нам Лідія Василівна, що для неї найбільше визнання роботи викладача – це коли ми станемо успішними і вкладатимемо гроші у розвиток рідної кафедри, факультету, університету”.

   На даний час я вже працюю за спеціальністю у великій компанії. Чи маю намір вступати до аспірантури? Поки що ні. Але як кажуть "ніколи не кажи ніколи". Час покаже.

   Ну і на сам кінець, хочу подякувати керівництву університету, факультету аграрного менеджменту та викладачам. Звичайно, особлива подяка кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту за супернову науково-освітню програму “Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами” та можливість отримати другий диплом магістра європейського зразка з “Управління національною безпекою”.


 

 

Віктор Нечипоренко, магістр освітньо-наукової програми

“Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами”

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook