Володимир Биченко – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Лісове господарство»

April 15, 2019
     Важливим і черговим досягненням студентського наукового гуртка «Таксатор» стала перемога студента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Володимира Биченка (науковий керівник – доц. Віктор Миронюк) у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Лісове господарство», другий тур якого відбувся 11–12 квітня 2019 року на базі Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва.

     Висока оцінка конкурсним журі наукової роботи «Моделювання форми та об’єму стовбурів дуба звичайного на основі рівнянь твірної» стала закономірним результатом тривалої та наполегливої роботи конкурсанта, постійного самовдосконалення та глибокого розуміння суті проблеми. Треба зазначити, що Володимир цікавиться питаннями математичного моделювання, активно вивчає методи обробки даних в статистичній системі R, має ґрунтовну підготовку з лісової таксації та переймається сучасними проблемами лісової галузі.

     Актуальність досліджень форми та об’єму стовбурів викликана переходом України на нові стандарти щодо обліку лісоматеріалів, гармонізовані з європейськими вимогами. Володимир зібрав значний за обсягом дослідний матеріал, який зібрано в дубових деревостанах Черкащини. В результаті опрацьовано методичну основу для прогнозування розмірних і якісних показників лісоматеріалів дуба звичайного, що є важливим завданням системи обліку лісових ресурсів України, ефективного ведення лісового господарства та раціонального використання лісосировинного потенціалу лісів.

     Активна наукова роботи Володимира Биченка дозволила під керівництвом Віктора Миронюка опублікувати наукову статтю та пройти апробацію на двох міжнародних науково-практичних конференціях, які проводилися в НУБіП України в 2018 та 2019 роках.

А. Білоус,
завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook