Визначені переможці ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з німецької мови!

April 13, 2019
     Студенти-учасники ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Німецька мова» продовжили 12 квітня боротьбу за перемогу. Після першого туру олімпіади право взяти участь у другому (усному) турі вибороли 12 учасників, які набрали найвищу сумарну кількість балів за виконані напередодні письмові завдання.

 

     Журі довелось нелегко: усі фіналісти продемонстрували не тільки дуже хороші знання німецької мови й високий рівень непідготовленого мовлення, але й здатність висловлювати й аргументувати свою думку щодо актуальних питань сучасності. Тому було складно визначити того, хто отримав головний приз змагань.

     Підведення підсумків олімпіади й нагородження переможців відбулось під час урочистого закриття олімпіади, модератором якого став декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук. На адресу переможців лунали вітальні слова у зверненні проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, виступах члена журі проректора з наукової роботи Криворізького державного педагогічного університету Віти Гаманюк і начальника відділу комунікацій компанії «ІДалько» Мануеля Патена (Бельгія).

     Переможцями стали: Дмитро Думчак із Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (І місце), Марина Ширяєва з Національного університету біоресурсів і природокористування України та Євдокія Кучер із Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (ІІ місце), Віталіна Ніжинська з Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Тетяна Сорока з Вінницького національного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського і Павло Гайпель з Миколаївського державного аграрного університету (ІІІ місце).

     Дипломи і грамоти переможцям вручали декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. До нагородження приєднався співзасновник і директор школи «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер, який вручив призерам подарунки: підручники з німецької мови, а усім учасникам олімпіади – сертифікати на навчання у мовній школі зі знижкою 50%. Однак, найбільшою несподіванкою стала нагорода, що пан Пойзер підготував для студента, який посів перше місце: поїздка до Німеччини для проходження курсу німецької мови.

     Приємно вражений переможець Дмитро Думчак попросив надати йому слово і відзначив, що найбільше йому сподобалась атмосфера, яка панувала протягом усього часу проведення олімпіади, та дружні відносини між учасниками.

     На адресу оргкомітету олімпіади надійшов лист з посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні з вітанням і побажанням подальших успіхів учасникам олімпіади та подякою Національному університету біоресурсів і природокористування України за діяльність щодо популяризації німецької мови.

    Вітали учасників олімпіади з перемогою також представники творчих колективів кафедри культурології.

     Бажаємо усім учасникам ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з німецької мови подальших успіхів і чекаємо у наступному році!

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook