Профорієнтація зі спортсменами Київського спортивного ліцею-інтернату

February 6, 2019

У четвер, 31 січня 2019 року, за ініціативи завідувача кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Миколи Костенка у рамках проведення профорієнтаційної роботи серед випускників шкіл було організовано зустріч з випускниками Київського спортивного ліцею-інтернату. Викладачі гуманітарно-педагогічного факультету, факультету конструювання та дизайну і факультету аграрного менеджменту презентували для одинадцятикласників спеціальності, які вони можуть здобути у нашому університеті. Послухати про перспективи здобуття вищої освіти в НУБіП України зібралося понад 50 спортсменів-абітурієнтів.

Доцент кафедри психології, Людмила Омельченко розкрила зміст спеціальності «Психологія» саме для спортсменів і вказала на великі можливості реалізації здобутих знань у будь-яких спортивних колективах з різних видів спорту.

Завідувач кафедри фізичного виховання, Микола Костенко представив видатних викладачів кафедри, які безпосередньо зможуть допомогти реалізувати спортивні амбіції випускників. Розказав про секції та збірні команди, досягнення студентів-спортсменів НУБіП України та майбутні спортивні проекти.

 

Заступник декана факультету конструювання та дизайну, Олег Марус зацікавив абітурієнтів сучасними системами комп’ютерної графіки та 3D моделювання, перспективами працевлаштування та можливістю закордонної практики.

Заступник декана факультету аграрного менеджменту, Лариса Карпенко розказала про переваги здобуття вищої освіти безпосередньо за спеціальностями факультету та наголосила на можливості здобуття подвійних дипломів провідних університетів Польщі та Італії.

Після завершення презентації баскетболістка команди КСЛІ-Київ-Баскет, Тетяна Маліновська зацікавилася навчанням за спеціальністю «Психологія», тому що має на меті після завершення своєї баскетбольної кар`єри стати спортивним психологом і допомагати спортсменам долати страхи перед змаганнями, вирішувати конфліктні ситуації у командах, розробляти для кожного спортсмена індивідуальні плани розвитку здібностей, стратегії підготовки і змагальної поведінки. Вона вважає, що такі знання необхідні зараз в українському баскетболі, щоб вийти на вищий рівень гри та досягнень ніж є зараз.

Окрім Тетяни, ще 3 випускника виявили бажання записатися на підготовчі курси до НУБіП України.

Загалом ліцеїсти були дуже задоволені простотою та доступністю запропонованої інформації про вибір  майбутньої професії.

Віталій Шмаргун,
завідувач кафедри  психології,
гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook