Будьте активними та реалізуйте свої ідеї!

December 4, 2018

     В рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік нещодавно на юридичному факультеті відбулась дружня зустріч студентів факультету з керівником столичної юстиції Станіславом Куценком та народним депутатом України Ігорем Алексєєвим.

     Гості радо розповіли студентству про загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!», метою якого є підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави. Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту, є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

     Народний депутат Ігор Алексєєв розповів про те, як реалізувати себе у політиці та займатись громадською діяльністю. Спікер зауважив, що на 10 000 жителів України припадає 470 студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах країни і 121 особа – це ті, що навчаються у коледжах та технікумах. При цьому, українська молодь дотична майже до усіх сфер суспільного життя і задіяна до найбільших державницьких процесів в Україні. Саме тому хочеться бачити професійних та цілеспрямованих у виконавчих та законодавчих органах влади.

     Керівник столичної юстиції Станіслав Куценко розповів про власний досвід роботи у громадському секторі, адже з 2006 по 2016 рік очолював Всеукраїнську молодіжну громадську організацію «Українська Студентська Спілка». Впевнений, що сучасна українська молодь залишається найбільш активною соціальною групою, каталізатором суспільних змін в суспільстві.

     За статистикою, лише 23% молоді (14-35 років) постійно стежать за політичним життям в Україні. Ще 41% – за головними подіями, тоді як другорядні залишаються поза їх увагою. У 21% молоді – інтерес до політики проявляється зрідка, а 12% взагалі не цікавляться нею. При цьому, лише 4% молодих людей були залучені до створення політики (діяльність політичних партій, участь у заходах , спрямованих на розвиток державної політики).

     Станіслав Куценко додав, що для активної роботи та єднання навколо однієї ідеї та мети, варто створити власну громадську організацію.

     З детальною інформацією та основними етапами реєстрації громадських об’єднань в Україні виступив спеціаліст Відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві.

     Зустріч була цікавою та пізнавальною, перш за все тому, що відбулась у форматі TADtalks, що дозволяє молоді не залишатись пасивними спостерігачами, а були творцями сучасної України.

Олена Улютіна,

заступник декана юридичного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook