Переможцями спартакіади студентів НУБіП України 2018-2019 навчального року з шахів стала команда економічного факультету

December 4, 2018

     Команда студентів економічного факультету стала переможцем змагань 62-ої спартакіади студентів НУБіП України з шахів. Який шлях подолала команда, щоб стати сильнішою в нашому університеті, в якому гра у шахи стала наймасовішим видом спорту. Про що свідчить встановлений 20 вересня 2018 року в НУБіП України рекорд України з одночасної гри у шахи в одному місці – 376 пар гравців – 752 учасники, студенти і співробітники університету!

     Цьогорічні змагання спартакіади студентів НУБіП України з шахів проходили з 19 по 29 листопада 2018 року у аудиторіях навчального корпусу №3, головного корпусу нашого вишу. У турнірі прийняли участь збірні команди 12 факультетів і 2 навчально-наукових інститутів, всього 93 учасника. На кожний тур команди виставляли по 6 студентів, серед яких мало бути не менше 2 дівчат. Формат турніру проходив за змішаною системою. На першому етапі команди грали у 4 групах за коловою системою, до другого етапу виходили по 2 кращі команди з кожної групи.Команда економічного факультету на першому етапі грала в групі «В» і посіла 2 місце вигравши у команди факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з рахунком партій 6 : 0 і програвши команді агробіологічного факультету 2 : 4.

     З групи «А» до другої частини турніру вийшли команди факультету конструювання та дизайну, з 1-го місця, і команда факультету інформаційних технологій, з групи «Б» вийшли команди факультету тваринництва та водних біоресурсів і механіко-технологічного факультету, з групи «Г» – факультету ветеринарної медицини і факультету аграрного менеджменту. За результатами ігор за олімпійською системою в грі за 3 місце команда агробіологічного факультету в напруженій боротьбі з рахунком 3,5 на 2,5 перемогла збірну команду інтелектуалів з факультету інформаційних технологій, за яких в цьому турі не виступав на першій дошці лідер команди Олександр Фролов. Про напруженість боротьби свідчить той факт, що усім суперникам не вистачило часу відведеного суддями на партію і доля поєдинків вирішувалась у бліц-грі за шаховим годинником, кожному учаснику на догравання партії виділялось 5 хвилин.

     У фіналі зустрілись дві на сьогодні сильніші команди факультету конструювання та дизайну і економічного факультету. За першою дошкою у економістів грав Євгеній Гуменюк магістр першого року навчання, кандидат у майстри спорту України з шахів, який має світовий рейтинг у грі з шахів і швидких шахів, а команду майбутніх конструкторів від до бажаної перемоги Ярослав Лесь також магістр першого року навчання, який має І дорослий розряд з шахів. Економісти перемогли з рахунком 4,5 на 1,5, проте рахунок зовсім не відповідає тій боротьбі, яка точилась за шахівницями. 
     За ходом фінальних змагань в ході всього туру спостерігали і вболівали за свої команди керівники університету, факультетів. За економістів хвилювався проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, професор кафедри глобальної економіки, а свого часу і декан економічного факультету, великий шанувальник інтелектуальних ігор, баталій, організатор шахових турнірів в НУБіП України. За конструкторів вболівав декан факультету Володимир Ружило разом із своїм заступником Олегом Марусом. За усіма партіями фінального турніру спостерігав директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський.

     За команду економічного факультету – переможців турніру виступали: 1-ша дошка Євген Гуменюк, 2-га дошка Тарас Харченкомагістр 2-го року навчання, 3-тя дошка Вадим Пшоно студент 4-го курсу, 4-та дошка Андрій Пелішенко магістр 2-го року навчання, 5-та дошка Наталія Коберник студентка 2-го курсу, 5-та дошка Ольга Бутрик студентка 4-го курсу, запасна Ярослава Іванович магістр 1-го року навчання.

 

Команда економічного факультету

     За команду срібних призерів турніру факультету конструювання та дизайну грали: Ярослав Лесь магістр 1-го року навчання, В’ячеслав Мандрика студент 3-го курсу, Олександр Плюйко студент 3-го курсу, Валерій Олексенко студент 4-го курсу, Софія Буланстудентка 4-го курсу, Аліна Бородій студентка 1-го курсу, Катерина Токарева студентка 4-го курсу.

 

Команда факультету конструювання та дизайну

     За команду агробіологічного факультету бронзових призерів турніру грали: Павло Прокоф’єв студент 4-го курсу, Єгор Тимченкомагістр 1-го року навчання, Олександр Мажуренко магістр 1-го року навчання, Володимир Барабаш магістр 1-го року навчання, Світлана Омельчук студент 1-го курсу, Тетяна Розпутня магістр 1-го року навчання.

 

Команда агробіологічного факультету

     Нагородження призерів змагань проводив Сергій Кваша, проректор з навчальної і виховної роботи і Геннадій Ржевський директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку. Під час нагородження призери змагань розповіли багато цікавої інформації про історію свого захоплення шахами, свої враження від участі у турніру.

     Цікава інформація про кращих гравців турніру. Виграли усі свої партії 8 студентів:

  1. Євгеній Гуменюк магістр 1-го року навчання економічного факультету грав за дошкою №1 і виграв усі 6 партій;
  2. Олександр Світличний студент 1-го курсу, 2-ої групи механіко-технологічного факультету грав за дошкою №4 і виграв усі 5 партій;
  3. Артур Маринчак магістр 1-го року навчання факультету тваринництва та водних грав за дошкою №2 і виграв усі 5 партій;
  4. Павло Козловець студент 2-го курсу, 1-ої групи факультету інформаційних технологій грав за дошкою №4 і виграв свої 4 партії;
  5. Данило Ворошилов студент 1-го курсу, 2-ої групи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК грав за дошкою №1 і виграв свої 3 партії;
  6. Тетяна Розпутня магістр 1-го року навчання агробіологічного факультету грала за дошкою №6 і виграла 6 партій;
  7. Дарія Індило студентка 1-го курсу, 2-ої групи факультету тваринництва та водних біоресурсів грала за дошкою №5 і виграла 5 партій;
  8. Анжела Бондарчук студентка 2-го курсу, 1-ої групи факультету землевпорядкування грала за дошкою №1 і виграла усі 3 партії на груповому етапі турніру, граючи проти чоловіків – перших номерів своїх команд! Анжела входить до складу збірної команди університету з шахів. Нажаль команда виступала не в повному складі і тому не змогла поборотися за вихід у другу частину турніру, хоча троє дівчат програли тільки 1 партію з усіх зіграних ігор.

     Забезпечили проведення турніру головний суддя Валерій Прохніч, старший викладач кафедри фізичного виховання, головний секретар В’ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання і члени збірної команди університету з шахів Геннадій БондарВладислав Павлюченко студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства.

     За результатами спартакіади буде складено дві збірні команди НУБіП України, які візьмуть участь у чемпіонаті Києва серед студентів ЗВО ІІІ-ІV рівня акредитації що пройде 12-13 грудня 2018 року в аудиторіях навчального корпусу №10 НУБіП України. Також в грудні в НУБіП України пройде великий марафон з шахів «Шаховий король НУБіП» змагання пройдуть у 3 етапи: 1 – особиста першість серед студентів, 2 – особиста першість серед НПП, 3 суперкубок проректора з навчальної та виховної роботи Сергія Кваші серед 10 кращих студентів і 10 кращих викладачів університету.

Бажаємо усім учасникам майбутніх змагань успішного виступу і творчих партій!

     Повний протокол змагань, списки учасників, результати ігор в групах, по турах, в фіналі можна переглянути на сторінці Спорт/Протоколи змагань 2018.11.29 протокол спартакіади студентів НУБіП України 2018-19 н.р. з шахів за посиланням (https://nubip.edu.ua/node/3317).

Дякуємо всім учасникам змагань!

Валерій Прохніч, В’ячеслав Пархоменко
Фото з турніру від фотоцентру НУБіП України 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook