Друга Міжнародна науково-практична відео-онлайн конференція «Інновації в освіті, науці та виробництві»

November 20, 2018

15 листопада 2018 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України та ВП НУБІП України «Мукачівський аграрний коледж» була проведена Друга Міжнародна науково-практична відео-онлайн конференція  «Інновації в освіті, науці та виробництві»

Проведення науково-практичної конференції було обумовлено необхідністю підвищення ефективності та якості наукових досліджень, підтримки зв’язків у науковій галузі серед викладачів, студентів, молодих вчених вищих аграрних навчальних закладів України та покращення організації наукових досліджень, представлення, обговорення та використання їх результатів.

Відкрив конференцію доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва НУБіП України Джамал Рахметов, який зазначив важливість започаткованого заходу та привітав учасників обох сторін і побажав спільну співпрацю провідного аграрного закладу України і регіонального коледжу продовжувати  та розширювати. Професор Джамал Рахметов зробив цікаву та змістовну доповідь на тему «Збереження та використання агробіорізноманіття в Україні: нове, нетрадиційне та забуті культури в рослинництві». В обговоренні доповіді брали активну участь науковці, аспіранти та студенти.


На спільному пленарному засіданні конференції з вітальним словом виступив заступник декана агробіологічного факультету НУБіП України, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Віталій Коваленко та директор міжкафедральної лабораторії ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» Юрій Садварі, а також спеціаліст вищої категорії, кандидат сільськогосподарських наук Надія Кнап, які відзначили важливість проведення такого роду конференцій та привітали учасників з професійним святом дня працівника сільського господарства.


Директор НДІ економіки і менеджменту НУБіП України, доктор економічних наук Микола Талавиря у своєму виступі розкрив проблему впливу біоекономіки на розвиток сільського господарства в Україні, що викликало зацікавленність у присутніх та було задану достатню кількість запитань.


Доцент кафедри рослинництва, кандидат сільськогосподарських наук, Анатолій Юник, виступив з доповіддю «Ярі олійні культури у вирішенні енергетичної безпеки України». Проблема сучасна, потрібна та актуальна.


В обговоренні сучасних проблем в освіті, науці та виробництві взяли участь аспіранти, здобувачі, студенти ОС «Бакалавр» та «Магістр», викладачі навчальних закладів та виробничники.

На конференції цікава дискусія виникла між науковцями Університету Олександра Стульгінського (Литва) та Інституту автомобільної промисловості (Польща) щодо енергетичних проблем в Європі, зокрема, з питань виробництва та використання біопалива. Всі учасники конференції отримали інформаційні матеріали конференції. Матеріали наукової конференції викладені учасниками у тезах доповідей та опубліковані у збірнику. ІННОВАЦІЇ В ОСВІТІ, НАУЦІ ТА ВИРОБНИЦТВІ

 

Людмила Єрмакова, Тетяна Антал,

 доценти кафедри рослинництва

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook