Захисники НУБіП

October 14, 2018

До Дня захисника України та свята Покрови Пресвятої Богородиці було відвідано кафедру військової підготовки. Сьогодні питання обороноспроможності та військового потенціалу є дуже важливим. Тому і ми вирішили поглянути на підготовку студентів, що навчаються на цій кафедрі. Відвідавши майстер класи, які були нам запропоновані, а також поглянувши на показові виступи ми можемо бути впевнені, що в Національному Університеті Біоресурсів і Природокористування України на кафедрі військової підготовки викладають справжні професіонали, котрі діляться своїм досвідом зі студентами.

Наприклад, ми познайомилися з полковником Андрієвським Андрієм Петровичем, котрий із своїми учнями займався бойовим мистецтвом, навчабчи їх та демонстрував прийоми самозахисту. Нам було дозволено спробувати свої сили у метані ножів чи саперної лопатки. Навіть наш куратор доцент кафедри журналістики Чекалюк Вероніка Василівна спробувала метати ножі й вцілила у «десяточку» щоправда не з першого разу.

Окрім Андрія Петровича ми зустрілися із професором кафедри військової підготовки, кандидатом військових наук, доцентом, полковником запасу Коваленко Сергієм Дмитровичем. Він відповів на декілька запитань.

Зокрема, на такі питання чи готовий Київ оборонятися у разі потреби ті чи готовий НУБіП до оборони. На що Сергій Дмитрович відповів, що Київ та НУБіП готовий до оборони, особливо з повітря, адже саме атака з повітря може загрожувати йому найбільше. Про наш університет він сказав: «Наша кафедра є однією з найпотужніших в Україні. Тому оснащені ми досить добре. Але на це питання маю відповідати не я, а кожен із студентів» - та додав – «А ви готові?»

Нас було знову запрошено відвідати їх та побачити ще більше. Однак вже зараз із впевненістю можливо сказати, що студенти цієї кафедри готові до оборони. Ми можемо погодитися, що кафедра добре оснащена боєвою технікою та підготовлена фізично. Отож, наша безпека в надійних руках.

Надія Волошко 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook