Майбутні перекладачі взяли участь в інтенсивному курсі з вивчення німецької мови в Університеті Пардубіце (Чехія)

September 18, 2018

     13 серпня розпочався двотижневий літній інтенсивний курс з вивчення німецької мови в місті Пардубіце (Чехія), де зібралася міжнародна група бажаючих поліпшити знання цієї іноземної мови – представників Чехії, Іспанії, Білорусі та України. Змогу представити нашу alma mater в Університеті Пардубіце отримали студентка третього курсу групи ФілНА-16001б Наталія Закалюжна і студентка другого курсу групи ФілНА-17001б Анна Костенко.

     Дні минали насичено, адже програма була складена з урахуванням інтенсивного вивчення мови, тож заняття тривали з 9 години ранку і до 16:00, а часом і до 18:00. У перший день всі учасники курсу познайомились з університетом та філософським факультетом, на базі якого і відбувалися заняття. Крім того, одним із завдань було ознайомлення з містом Пардубіце, з чим іноземним студентам радо допомогли чеські студенти, показавши центр міста та найцікавіші місця.

     Загалом курс інтенсивного вивчення німецької мови охоплював такі дисципліни, як «Переклад», «Базовий курс літератури», «Спеціалізована мова у туризмі», семінари з лексикології та міжкультурних зв'язків, а також безліч мовних вправ для розвитку комунікативних навичок. Варто зазначити, що крім нових теоретичних знань та створення різних міні-проектів, усі учасники мали змогу на практиці спробувати себе справжніми синхронними перекладачами, що неабияк сподобалось та надихнуло на подальший професійний розвиток.

     Наприкінці першого навчального тижня іноземні студенти відвідали Прагу разом з одним із викладачів – Яном Чапеком, який познайомив нас зі столицею Чехії та її найвизначнішими пам'ятками і місцями. Також у передостанній день занять була передбачена і поїздка до «Пряникового будиночку» – музею пряників біля замку Кунетицька-Гора, що поблизу Пардубіце. Організатори курсу не випадково обрали екскурсію саме туди, адже місто Пардубіце славиться у Чехії виготовленням цих смаколиків.

     В останній навчальний день усі іноземні та чеські студенти отримали сертифікати про проходження літнього інтенсивного курсу з вивчення німецької мови, що охоплював 80 академічних годин занять із різних фахових дисциплін. На згадку про перебування та навчання на літніх курсах нам подарували сувеніри із символікою Університету Пардубіце. Крім нових знань, отриманих за ці два тижні, які спливли дуже швидко, усі учасники курсів не тільки поліпшили рівень володіння іноземною мовою перед початком нового навчального року, а ще й знайшли друзів з різних країн.

     Дякуємо завідувачу кафедри іноземної філології і перекладу Світлані Амеліній і декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Шинкаруку за надану можливість проходження такого курсу в Чехії, а також викладачам з Університету Пардубіце за цікаві заняття і піклування про нас.

Наталія Закалюжна,
студентка третього курсу спеціальності «Філологія»
Юлія Бухарова,
студентка першого курсу спеціальності «Журналістика»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook