Перший день роботи ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи фінансового забезпечення аграрного сектору: вітчизняний та зарубіжний досвід»

13 September 2018, 17:00
13 вересня розпочала роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи фінансового забезпечення аграрного сектору: вітчизняний та зарубіжний досвід», що присвячена 25-річчю заснування кафедри фінансів. Участь у конференції взяли представники 40 навчальних закладів України та з-за кордону, науковці, практики, громадські діячі.
 
Від ректора колектив кафедри фінансів з ювілеєм привітав проректор з навчальної і наукової роботи Сергій Кваша, відмітивши, що перед фахівцями фінансової сфери України наразі стоїть безліч викликів.
 
     
Також ювілярів привітав декан економічного факультету Анатолій Діброва і вручив Подяки Міністерства освіти і науки України доцентам Ірині Титарчук і Галині Скрипник, подяки голови Голосіївської райдержадміністрації – доцентам Ользі Данилевській-Жугунісовій і Аліні Буряк, подяки НУБіП – професору Ользі Карасик і доценту Надії Мрачковській, а від деканату всьому колективу – лазерний принтер.
 
     
Кафедру вітали і її колишні завідувачі П. Т. Саблук, О. М. Карасик, Л. М. Худолій.
 
    
Директор ННЦ «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко, вітаючи колег, висловив сподівання на розширення співпраці. Адже проблем у аграрному секторі економіки, науковий підхід до вирішення яких можна було б розробити спільно, на жаль, вистачає. Серед них – недостатність державної бюджетної підтримки, вже згадана недосконала система кредитування, податкова політика тощо.
 
     
Робота конференції відбувається за такими секціями:
Сучасні проблеми та тенденції розвитку фінансової системи України;
Перспективи фінансового забезпечення інвестиційних процесів в аграрному секторі економіки України;
Управління фінансами суб’єктів підприємництва: проблеми теорії та практики;
Проблеми та перспективи організації та управління фінансовою безпекою аграрних суб’єктів господарювання.
 
     
Під час конференції піднімалися актуальні та важливі теми для сьогодення. Доктор економічних наук, професор Давиденко Н. М. у своїй доповіді розглядала проблеми та перспективи фінансового забезпечення аграрного сектору.
 
     
До конференції приєднався головний експерт Проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні Карл Лівінгстон, закликавши до активної бесіди з приводу середньострокового бюджетного планування. Наголошено було на важливості його впровадження в Україні та обґрунтовано зв’язок з фінансовим менеджментом та контролем.
 
     
Питання кредитування в Україні піднімали старший науковий співробітник зі спеціальності організація управління, планування і регулювання економікою, завідувач відділу фінансів реального сектора, ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» Зимовець В. В. та доктор економічних наук, доцент Вінницького національного аграрного університету Алескерова Ю. В. В межах даної теми було розглянуто стан та перспективи ринку корпоративного кредитування, а також механізм пільгового кредитування фермерів.
 
     
Головний спеціаліст відділу аудиту діяльності Міністерства аграрної політики та бюджетних установ і організацій Управління внутрішнього аудиту Міністерства аграрної політики Гапанчак В. О. розпочала активну дискусію щодо аудиту ефективності планування і використання бюджетної програми за КПКВК «Надання кредитів фермерським господарствам» та моніторингу її результатів.
 
 
 
Всі підняті теми викликали жваве обговорення та велику кількість запитань, на які кожен міг отримати відповідь під час конференції. Учасники конференції мали час й для відпочинку та можливість відвідати Ботанічний сад НУБіП України, де побачили колекцію різноманітних рослин чи не з усіх куточків світу, гармонійні поєднання ландшафту, насаджень та рукотворних витворів мистецтв.

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook