Випускники 1998 року зустрілися в стінах рідного 2 корпусу Alma Mater

August 7, 2018

 

  «20 років минуло з випуску, а ці стіни такі рідні» - звучало в кого на вустах, у кого в голові. 28 липня в стінах 2 навчального корпусу зібралися випускники 1998 року факультету агрохімії і ґрунтознавства Національного аграрного університету.

       Випускників привітала декан агробіологічного факультету Оксана Тонха. Декан розповіла про життя факультету сьогодні, про нові напрямки діяльності, закликала всіх залишатися єдиною факультетською родиною, приводити своїх дітей на навчання й створювати династії. Відмітила, що двоє з випускників сьогодні є викладачами на факультеті – це доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Наталія Пасічник і доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів Ростислав Богданович.

 


      Радість зустрічі, емоційне забарвлення цього дня для кожного – не передати словами. Але особливе враження – від стін рідного корпусу. Він помітно змінився, став осучасненим красенем. Оновлені коридори, аудиторії, новітнє обладнання – усе це викликало зацікавлення й навіть деяку заздрість до сьогоднішніх студентів, але так хотілося повернутися хоч на мить у студентські роки, й з особливим теплом розглядали на стендах фото своїх викладачів і керівництва – декана, який приймав на перший курс – Сердюка Анатолія Григоровича і декана, який випускав після 5 курсу, а ще – прочитав не один курс хімії – Копілевича Володимира Абрамовича, своїх лекторів і викладачів – Городнього Миколу Михайловича, Стрельцова Олега АнатолійовичаПетренка Леоніда Романовича, Якубенка Бориса Євдокимовича, Русіна Гаврила Гавриловича, Сегеду Михайла Васильовича, Лісовала Анатолія Петровича, Марчука Іллю Устимовича, Розстального Василя Євтуховича й багатьох-багатьох інших.

Зараз літній період, у корпусі йдуть ремонтні роботи, і все ж ми знайшли куточок у лабораторії, схожий на той, із наших часів. З якою радістю вдягли білі халати....    

 

       

     Не впізнати рідний ботанічний сад, який сьогодні є прекрасним місцем відпочинку й пізнання. Багато хто пообіцяв найближчим часом приїхати родиною, щоб прогулятися цим парком – одним із найкрасивіших парків міста.

            

    Згадували різні моменти із студентського життя – й робочі будні, й гарячу сесійну пору, й ночі за написанням курсових проектів, і практики, й веселі історії. От якби зараз хоч на тиждень усім зібратися й походити на пари… 

            

       Але життя плине, кожен іде своєю дорогою. Приємно, що кожному із випускників було що розповісти про себе – більшість мають сім’ї, успішні в роботі, стали опорою для своїх батьків, адже про це ми мріяли в юності. У стінах рідного університету ми навчилися розрізняти справжнє, добре, вічне. Тут склалися чотири подружні пари, які нині є щасливими сім’ями. 

З глибоким сумом згадали двох однокурсників, яких уже нема серед нас.


       Ми, випускники 1998 року факультету агрохімії і ґрунтознавства Національного аграрного університету, висловлюємо слова щирої вдячності рідній Alma Mater за те, що дала нам у житті потужний старт, стала для більшості з нас вирішальною сходинкою і допомогла вибрати свій шлях. А ще – вдячні за те, що зробила нас великою дружньою родиною. 

 


Наталія Пасічник

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook