Мальви у НУБіП - любов на все життя

July 17, 2018

Особлива українська традиційна рослина - мальва росте у садах НУБіП. Улюблена квітка дитинства - символ любові до землі, народу, до рідного дому, університету. Мальва - оберіг, духовне коріння людини, вірність етнічній спадщині предків. Народні повір'я свідчать, що мальви охороняють мешканців оселі. Традиції у побуті щодня - це збереження ідентичності на століття.

«Задумавши суперечку теперішнього з минулим, ми втратимо майбутнє», - говорив Вінстон Черчілль. «Традиції - це те, що ми маємо зберегти й передати наступним поколінням», - наголошує доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Василівна Чекалюк.

  

Розкішна квітка з терпким ароматом, символ України - красуня мальва. У народі її називають ружею, тобто трояндою. Якщо придивитися, то зовні квітка справді схожа на троянду. Така ж велична, урочиста й водночас проста у прийнятті. Пелюстки мальви схожі на сердечки, що туляться один до одного, утворюючи композицію, що нагадує пишний капелюшок. Бувають голівоньки в капелюшках як червоним, так і рожевим, білим кольорами. Якщо торкнутися пальчиком, можна відчути які вони ніжні, легкі, особливі. Ці квіти прикрашають візерунками вишукане етнічне вбрання дизайнерки Оксана Полонець й користуються попитом у симпатиків України по всьому світі. Вишиванка - улюблене вбрання студентів і викладачів НУБіП.

Мальви – справжні красуні, ця українська ружа з давніх-давен прикрашає людські подвір’я, це вишуканий оберіг, додає затишку довкола корпусів нашого університету. Ця традиція з давніх давен... Незмінно мальви ростуть у НУБІП понад 120 років.

У народі кажуть, що під час великого голоду люди їли ці квітки, тим самим рятуючись від голоду. Так мальви вважають символом любові, любові до Батьківщини, її народу, родини. Без мальви не було б села, а без села – України. І де б не були українці, в яких далеких краях, ці прекрасні обереги завжди нагадують про рідну землю.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook