Школа працевлаштування – для майбутніх аграріїв

February 28, 2018

З 21 до 23 лютого проводились виїзні засідання для студентів агробіологічного факультету в Міжнародному Виставковому Центрі, де відбулись найбільші міжнародні агропромислові виставки: інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології» та промислового овочівництва, садівництва та виноградарства «Фрукти. Овочі. Логістика».

В рамках виставки «Зернові технології» студенти змогли ознайомитись із обладнанням для зберігання та переробки зернових та олійних культур, виробництва комбікормів, обладнанням для елеваторів та хлібоприймальних пунктів, круп’яної промисловості, насіннєвий матеріал, добрива, засоби захисту рослин, лабораторне та ваговимірювальне обладнання, техніку та технології для виробництва зернової продукції.

Експонати на виставці «Фрукти. Овочі. Логістика» ознайомили студентів із різноманіттям насіннєвого матеріалу з представленими новими колекціями сортів і гібридів овочевих культур, сільськогосподарською технікою, обладнанням для краплинного зрошення, фертигації, транспортуванням, зберіганням та пакуванням продукції.

На завершення роботи міжнародних виставок для студентів аграрних вузів було організовано IV день молодого спеціаліста “Твій професійний старт». В рамках заходу студенти IV курсу агробіологічного факультету взяли участь у програмі «Школа працевлаштування» та Ярмарці вакансій. Організатори цього заходу ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», спеціалізований рекрутинговий портал ДУ «НТЦ «Агроосвіта» за підтримки асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» ознайомили студентів з вимогами, які ставляться до фахівців в аграрному бізнесі, їхні кар’єрні можливості. На заході була присутня команда рекрутерів порталу «АгроКар’єра», де бажаючі змогли отримати поради щодо ефективного способу поведінки в процесі працевлаштування, написання резюме, проходження співбесіди тощо.

Компанії-учасники Ярмарку вакансій, а саме Agrilab, ED&F Man Ukraine, ТОВ «Імперія-Агро», Торговий Дім «Ензим –Агро», Компанії «Хімагромаркетинг», «Тайтен Машинері Україна», «Бізон-Імпорт» (Полетехніка) представили їхні основні напрями діяльності в аграрному секторі економіки, програми стажування молодих спеціалістів. Компанії пропонували майбутнім фахівцям професійні тренінги, можливості розвитку кар’єри на міжнародному рівні, конкурентну заробітну плату тощо.

Цікавою для студентів виявилась доповідь Олександра Гайдая, аналітика компанії «Agrilab», який ознайомив із навчальним проектом AgriStart та зумів достукатись до сердець всіх присутніх, щоб бути успішним – головне, ніколи не розчаровуватись та вірити в себе. Водночас Панасюк Іванна, менеджер проекту AgroPortal акцентувала увагу не недостатню або відсутню практичну базу підготовки в університетах та презентувала Всеукраїнський конкурс «Краща аграрна практика». Студенти всіх аграрних вузів України мають змогу прийняти участь в конкурсі, який вже розпочався та представити свої звіти з відеороликами про набуту практичну підготовку. Щорічно кількість учасників зростає, а саме у 2017 р. 95 учасників надіслали роботи з 25 навчальних закладів 19 областей. Переможці отримують і подарункові, і грошові нагороди, а головному переможцю надається можливість отримати практичну підготовку за кордоном. Саме переможець 2016 р. Сергій Карлов поділився набутим практичним досвідом про розвиток молочної продуктивності у Німеччині.

Координатор програм стажування Української асоціації молодих фермерів Левківська Лариса запропонувала розпочати свій професійний старт фахівця у сфері агробізнесу з міжнародних стажувань. Вона ознайомила з програмами стажувань у різних сферах, в т.ч. в галузі рослинництва, овочівництва, плодівництва тощо. Доповідач акцентувала увагу, щоб молодий фахівець відповідав вимогам роботодавців необхідний цінний міжнародний практичний досвід та знання іноземної мови. У кінці заходу студенти змогли взяти участь у розіграші призів, наданих спонсорами події – компанією Данон Україна та журналом Agroexpert.

День молодого спеціаліста та Ярмарка вакансій майбутнім випускникам були цікавими та перспективними. Захід дав можливість студентам переконатись, що вони на правильному шляху. В Україні є всі умови для розвитку як аграрного сектору, так і економіки держави в цілому. А професійний та кар’єрний розвиток отримують лише ініціативні висококваліфіковані спеціалісти, які наполегливі та мають бажання вчитись та працювати.

 

                                               Ірина Бобось, куратор IV курсу 4 групи,

                            доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

                                                                                 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook