ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ТРИВАЄ: ВІД ЛІЦЕЇВ ТА ГІМНАЗІЙ ДО ПРОФТЕХУЧИЛИЩ

February 11, 2018

      З метою ознайомлення випускників 2018 року із діяльністю одного з кращих університетів України, досвідченими викладачами економічного факультету та факультету аграрного менеджменту було презентовано можливості та перспективи, що відчиняє заклад перед ними. Цього разу профорієнтаційні заходи  здійснили викладачі кафедри біржової діяльності і торгівлі к.е.н., ст. викладач Слободяник А.М, к.е.н., ст. викладач Жайворонок Л.В.  та к.е.н., доцент кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського Новак О.В. у школах, ліцеї, гімназії та технікумі міста Біла Церква. Учням-випускникам було продемонстровано відеоролик, гості детально   розповіли про структуру університету його місце у рейтингу серед ВНЗ держави, детально викладено інформацію про переваги вступу за усіма спеціальностями, але особливо закцентували свою увагу конкретно на таких 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність.


       Економічна освіта нині є однією з найперспективніших в умовах бурхливого розвитку аграрної сфери економіки України. Нове покоління економістів та менеджерів, а саме їх рівень освіти та професіоналізм повинні відповідати світовим стандартам і викликам часу. Саме тому, ректор Станіслав Ніколаєнко активно бере участь у формуванні правил та вимог до вступу у вищі навчальні заклади України, зокрема, він наполягає на «сільському» коефіцієнті, що має надавати суттєву перевагу при вступі до університету.


     Слухачів цікавили питання навчання як за державним замовленням так і за умовами договору, його вартість, проходження військової підготовки, якість гуртожитку та вартість проживання у ньому, можливість стажування за кордоном, можливість культурного розвитку, спортивна база університету.


       Анна Слободяник, яка є випускницею одного із навчальних закладів міста, наголосила, що успішність професійного самовизначення залежить від сформованості ціннісної орієнтації, життєвих ідеалів у професійній сфері. К.е.н., ст. викладач Лідія Жайворонок, зазначила, що важливо  завчасно вирішити проблему: «Ким бути?», із урахуванням своїх інтересів і схильностей та потреб ринку праці у відповідних спеціалістах.


     Активно обговорювалося питання перспектив працевлаштування для економічних та управлінських спеціальностей, адже попит на ці спеціальності загальновідомий факт. Олександр Новак підтвердив значний попит на кваліфікованих фахівців, випускників нашого університету як в Україні так і далеко за її межами. Він наголосив на можливості отримати подвійний диплом із Словацьким аграрним університетом у місті Нітра та можливість вивчати фахові дисципліни економічних спеціальностей англійською мовою. 

     Особливе зацікавлення студенти Вищого професійно-технічного навчального закладу «Будівництва і сервісу» проявили щодо спеціальностей «лісове господарство», «деревообробні та меблеві технології», «харчові технології та інженерія», «будівництва та цивільна інженерія», а до таких спеціальностей як: «комп’ютерна інженерія», «підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «менеджмент» активними у дружній дискусії проявили себе гімназисти та ліцеїсти.

     У ході проведення профорієнтаційних заходів у навчальних закладах (вдалося охопити близько трьох сотень випускників) використовувалися різноманітні друковані (буклети, візитки, плакати) та відео інформаційні матеріали а також було презентовано газету «Університетський кур'єр». Приємним та несподіваним сюрпризом для учнів стали подаровані від професорсько-викладацького складу НУБІП України підручники та посібники з економіки, менеджменту, біржової діяльності – у межах започаткованої традиції кафедрою біржової діяльності і торгівлі



     Усі зустрічі пройшли у дружній обстановці із великою кількістю запитань і не менш цікавими і приємними відповідями для присутніх.


Надія Резнік,

 

завідувач кафедрою біржової діяльності і торгівлі

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook