Спільна профорієнтаційна робота кафедр агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.М. Душечкіна та англійської мови для технічних й агробіологічних спеціальностей

June 19, 2017

Проблема професійного самовизначення особистості, тобто підготовки молоді до усвідомленого обрання професії, добре відома у світі, адже вдало обрана професія посилює задоволеність людини життям. Робота відіграє важливу роль у житті кожної людини, тому педагогічний колектив Обтовської загальноосвітньої школи Кролевецького району Сумської області значну увагу приділяє майбутньому своїх вихованців.

     Учителі школи Матенок Н.В., Шеремет О.І. на чолі з директором Галиною Марченко роблять усе можливе, аби забезпечити своїх учнів вичерпною й достовірною інформацією про можливості здобуття вищої освіти. Вони привезли дітей 7-10 класів до нашого вишу, який входить до десятки кращих університетів України і приваблює абітурієнтів різноманіттям спеціальностей, зручним розташуванням і перспективами отримання якісної європейської освіти.

     Науково-педагогічний персонал кафедр агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.М. Душечкіна і англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей гостинно вітав своїх гостей і майбутніх студентів у стінах університету, запропонувавши насичену й цікаву програму візиту:

  • ознайомлення з роботою іноземних кафедр гуманітарно-педагогічного факультету та їх інноваційними підходами до вивчення іноземних мов;
  • перегляд відеоролику про університет та його факультети й спеціальності;
  • занурення в атмосферу іншомовного спілкування за допомогою активних ігор;
  • відвідування приймальної комісії університету;
  • екскурсію Ботанічним садом НУБіП України, Алеєю слави;
  • вивчення роботи сучасних науково-дослідних лабораторій Агрілаб та кафедри агрохімії і якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, «Дистанційного зондування якості ґрунтів», «Оптимізації живлення рослин»;
  • візит до музею лісових звірів і птахів ім. проф. О.О. Салганського.

     Завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Оксана Іванова розповіла учням про нові спеціальності, можливості подвійних дипломів із закордонними університетами-партнерами, закордонні практики, практичне навчання, цікаве та нестандартне вивчення англійської мови, продемонструвавши зі своїми колегами доцентам Цимбал С.В. і Пономаренко О.Г., ст. викл. Поліщуком О.С., асист. Глуховською Н.А. комунікативні ігрові методи вивчення англійської мови.

     Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.М. Душечкіна Олег Грищенко разом із завідувачем лабораторії «Оптимізації живлення рослин» Олександром Тарасенком продемонстрували учням магію хімії в лабораторії, оглянули сучасні агрохімічні прилади, комплекс, який розробляє карту-завдання для диференційованого обробітку ґрунту, сенсорне обладнання для обстеження поля тощо, а потім завідувач музею лісових звірів і птахів Сергій Шевченко провів незабутню для дітей екскурсію. 

     Вражені дивами НУБіП України, школярі з захопленням вивчали спеціальності нашого університету, обіцяли старанно вчитися й повернутися до нас вже не в якості гостей, а в якості студентів. 

     Тож дякуємо педагогічному колективу Обтовської загальноосвітньої школи за візит, за вихованців і за уважне ставлення до майбутнього наших дітей та можливість їх вдалого вибору професій разом із НУБіП України. 

Оксана Іванова,
завідувач кафедри англ. мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей;
Олег Грищенко,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.М. Душечкіна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook