Розширення спектру практичних знань з дисциплін «Логістика» та «Логістичний менеджмент» отримано під час зустрічі з фахівцем у сфері логістики та транспортно-експедиторських послуг

November 28, 2016
Кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

       

        Також відбулося обговорення майбутньої співпраці у напрямку підвищення якості підготовки фахівців в галузі логістики.

З метою надання короткого огляду сучасного стану ринку логістичних послуг в Україні слухачам магістратури 1-го року навчання напряму підготовки «Маркетинг» в рамках дисципліни «Логістичний менеджмент» та бакалаврам 3-го року навчання напряму підготовки «Менеджмент зовнішньо-економічної діяльності» в рамках дисципліни «Логістика» кафедрою менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського 22 листопада 2016 року була організована зустріч з Баб’яром Ігорем Олександровичем, директором компанії "РДС Карго Груп", яка є генеральним вантажним агентом авіакомпаній Flydubai, Pegasus. Крім цього, "РДС Карго Груп" є структурним підрозділом групи компаній, що надають послуги складської логістики, транспортно-експедиторських послуг, а також послуг митного оформлення.
http://www.rdscargo.com.ua
 
 
 
Ігор Олександрович розкрив тему “Логістичний менеджмент: сучасні українські реалії” у її практичному аспекті, що викликало неабияку зацікавленість як студентів, так і викладачів.
Зокрема:
  • було висвітлено загальні тенденції ринку вітчизняної логістики;
  •  озвучено основні труднощі, які виникають при наданні логістичних послуг;
  • наведено конкретні приклади щодо організації та забезпечення перевезень експортного, імпортного, транзитного та іншого вантажу;

  • представлено зразки авіаційної накладної та інших товаросупровідних документів у якості роздаткового матеріалу, прокоментовано особливості їх заповнення;
  • надано змістовні відповіді на питання учасників зустрічі;
  • запропоновано проходження виробничої практики студентів у компанії з метою проведення прикладних досліджень для якісної підготовки курсових проектів та випускних робіт.

На думку запрошеного фахівця, є суттєві недоліки у підготовці висококваліфікованих кадрів логістичної сфери діяльності, а причиною цього явища - відсутність співпраці закладів вищої школи з представниками бізнес-спільноти даної галузі, адже «необхідна інтеграція зусиль у цьому напрямку для формування чіткого уявлення про практичні аспекти пошуків адекватних ринкових механізмів забезпечення ефективного функціонування транспортно-логістичного комплексу України. У якості таких завдань на перший план виходять логістика та логістичний менеджмент».
Закцентувавши увагу на необхідності удосконалення змісту навчальних програм та методик підготовки українськими ВНЗ фахівців як внутрішньої, так і зовнішньої логістики, Ігор Олександрович запропонував розглянути можливість залучення фахівців логістичних компаній до розробки навчальних програм з вищезгаданих дисциплін, що викладаються науково-педагогічними працівниками ФАМ НУБіП України, з метою максимального наближення підготовки фахівців до вимог сучасності.
 
 
По завершенню висвітлення безцінного досвіду і, загалом, очікувано цікавої зустрічі гостю було передано подяку від декана факультету аграрного менеджменту, к.е.н., доц. Остапчука А.Д., за особистий внесок в удосконалення навчального процесу з підготовки фахівців сфери управління.
Також, за результатами проведення даного заходу та висвітлених пропозицій Баб’яром І.О. спільно з проф., д.е.н. Забуранною Л.В. та ас. Петер М.В. було окреслено вектор майбутньої співпраці, обговорено ряд питань забезпечення конструктивної взаємодії.
 
Асистент кафедри менеджменту імені проф. Й.С.Завадського,
Петер М.В.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook