Студенти економічного факультету на лекції у ДФС України

April 6, 2016
Головне управління ДФС України, м.Київ

31 березня студенти економічного факультету з викладачем кафедри фінансів доцентом І.М. Титарчук прослухали лекцію на тему "Роль Державної фіскальної служби у бюджетному процесі" в рамках дисципліни "Бюджетний менеджмент" у Головному управлінні ДФС України на Львівській площі.

 

Лекцію відкривала Голова ВГО «Асоціація ветеранів податкової служби» Єрмолаєва Ельвіра Павлівна, яка позитивно відзначила зацікавленість студентів та університету у проведенні лекцій подібного формату оскільки це дає можливість наблизитись до практичного огляду, можливо, майбутнього місця роботи для випускників та пізнати його зсередини. Також було відмічено, що на сьогодні питання оподаткування, наповнення бюджету та фіскальної ролі податкової служби у цьому процесі є досить актуальними, а такі заходи дозволяють детальніше вивчити проблемні моменти.

 

  

Лектор Валентина Дмитрівна проводила огляд експонатів музею та лекцію у форматі - питання-відповідь, що на початку було незвично для наших студентів, але згодом вони активно "включилися" у процес та показали достатній рівень знань з питань оподаткування, фінансів та бюджетного процесу. Окрім цього Валентина Дмитрівна пояснювала особливості роботи податківців та фінансистів через призму психологічних, моральних цінностей, застосування професійних та практичних навичок, використовуючи при цьому цитати відомих філософів та економістів. Були наведені реальні приклади роботи сучасних податківців та їх відносини із бізнесом, особливості податкових перевірок та сплати податків, в тому числі визначення об’єктів нарахування та правильності оформлення декларацій. Також обговорено особливості проведення децентралізації і іі вплив на наповнення місцевих бюджетів, застосування різних методів складання проекту бюджету з дотриманням законодавства.

 

Насамкінець студенти проглянули фільм про особливості ухилення від сплати податків та наслідки цього явища і для країни і для осіб, що є порушниками. В цілому захід був цікавим та пізнавальним, дозволив детальніше ознайомитись із місцем та роллю органів фіскальної служби у бюджетному процесі.

 Ю.В. Негода,
доцент кафедри фінансів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook