НАУКА - ВИРОБНИЦТВУ

February 12, 2016

     5 лютого у ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» відбулася зустріч НПП кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського (http://nubip.edu.ua/node/4316) та адміністрації коледжу з метою допомоги науковців кафедри у виробничих питаннях, навчальній та профорієнтаційній роботі.
     У зустрічі прийняли участь: завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського – Жемойда В.Л., доценти кафедри: Башкірова Н.В., Макарчук О.С., Сень О.В., директор ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» (доцент кафедри) – Альохін В.І., радник директора – Гриценко А.П., заступники директора Лазаренко П. В. та Лобанов В. В., головний агроном – Кухарчук Т.І. та зоотехнічна служба коледжу.

       Було вирішено:
- допомогти у придбанні насіннєвого матеріалу кукурудзи, люпину, вівса, віко-вівсяних сумішок, багаторічних бобових (конюшина лучна, еспарцет посівний, люцерна посівна) та злакових трав (стоколос безостий, пажитниця пасовищна), а також капустяних культур (редька олійна, гірчиця біла);
- для покращення родючості ґрунтів запропоновано закласти розсадники жовтого та білого люпинів (районованих сортів) для послідуючого розмноження і ведення господарством коледжу насінництва люпину;
- для вивчення та підбору оптимального сортименту кукурудзи, люпину, вівса, соняшнику закласти демонстраційне поле з послідуючим використанням насіннєвого матеріалу даних культур.
Вагому допомогу щодо комплектування розсадників, забезпечення насіннєвого матеріалу надає кафедра кормовиробництва, меліорації і метеорології (http://nubip.edu.ua/node/4317), зокрема її завідувач Г.І. Демидась.

      З метою покращення видавничої діяльності співробітники кафедри ознайомилися з роботою навчально методичного кабінету дидактичного забезпечення Науково-методичного центру інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта». (http://www.agroosvita.com/strucktur). Методист вищої категорії центру Деркач Н.Є. та завідувач кабінету Жуковська С.А. поділилися практичним досвідом створення підручників, електронних посібників та інших інформаційних електронних матеріалів.

       Також відбулася зустріч з завідувачем агрономічним відділенням Григорян Л.П. із метою проведення профорієнтаційної роботи серед майбутніх випускників коледжу та запрошення на навчання до НУБіП України на спеціалізацію «Селекція і генетика с.-г. культур»
 

Завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва В. Л. Жемойда


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook