Виїзне засідання кафедри

September 23, 2015

   18–20 вересня 2015 р. колектив кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка В.З. Янчука на чолі з завідувачем, доктором юридичних наук, професором Володимиром Михайловичем Єрмоленком провели виїзне засідання, з метою практичного дослідження територій та об’єктів природно-заповідного фонду України і Республіки Білорусь.


    Колектив кафедри відвідав Шацький національний природний парк, розташований на заході одного з найбільших болотно-озерно-лісових комплексів в Європі – регіону Полісся, в Шацькому районі Волинської області України. Шацький національний природний парк створений задля охорони рідкісних природних комплексів у районі Шацьких озер, що представляють собою групу з понад 30 озер, найбільше з яких оз. Світязь – найглибше озеро природного походження в Україні (площа озера – 2622,0 га, довжина 9225 м, ширина 4000 м, максимальна глибина 58,4 м).


 


     Окрема увага була приділена поїздці до Біловезької Пущі – державного заповідно-мисливського господарства на південному заході Республіки Білорусь, на території Гродненської і Брестської областей. Загальна площа Біловезької Пущі 76 700 га (72 000 га знаходиться в Білорусі, а 4 700 га – у Польщі). Біловезька Пуща – це первісний лісовий масив, музей природи під відкритим небом з рідкісними представниками флори і фауни, резиденція Діда Мороза. На території Біловезької Пущі знаходиться урядова резиденція Вискулі, де у 1991 р. після Всеукраїнського референдуму про незалежність були підписані Біловезькі угоди, що визначили розпад СРСР.

   

Завідувач кафедри аграрного, земельного
та екологічного права імені академіка В.З. Янчука
Володимир Михайлович Єрмоленко 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook