Мандруємо Україною і не тільки…

22 February 2024, 15:44
21 лютого відзначають Всесвітній день екскурсовода. Це цікава, благородна і дуже необхідна професія, адже екскурсоводи є зберігачами багатющих знань і творчих здобутків людства незалежно від того,  про що йдеться, – про галерею живопису, архітектурні ансамблі чи музеї техніки.

  Історія туристичного супроводу має давнє коріння. Іноземцям, що приїздили до Стародавньої Греції та Риму, надавали провідника, який полегшував подорож, а з тих пір, як люди почали активно подорожувати, відвідувати різні міста і країни, їм стало складно обійтися без допомоги професійних гідів.
  У наш час туризм набув особливого сенсу, оскільки він дає можливість відчути себе частиною величезного світу, розширити кругозір, збагатитися інтелектуально та духовно. Професія екскурсовода перетворилася на справжнє мистецтво, а професіонали екскурсійної справи – надзвичайно освічені, всебічно розвинені люди, які володіють ґрунтовними знаннями, відмінними комунікативними навичками та ораторським талантом.
  У світі існує Міжнародна федерація екскурсоводів, і саме її президент – Т. Лоізідес – у 1990 році зініціювала відзначення Всесвітнього дня екскурсовода, а її ідея знайшла відгук  у більшості держав планети.
  До Всесвітнього дня екскурсовода долучила своїх вихованців і режисер народного театру "Березіль" Наталія Тітенко: артисти театру отримали завдання створити екскурсію рідним містом,  районом, селищем або ж країною, де вони були. Отож презентуємо вам проєкт "Мандруємо Україною і не тільки".

  Розпочнемо, звісно зі столиці нашої держави. Студент факультету тваринництва і водних біоресурсів Віталій Медвєдєв розповідає про його улюблений район – Солом'янку:

 

 Дуже любить свою Борщагівку майбутній ветеринар Вікторія Медовкіна:                   

  Щиро вірить, що в недалекому майбутньому потрапить у рідну визволену Ганусівку, що на Луганщині, студентка гуманітарно-педагогічного факультету Карина Сирова:
  Аліна Ільїна (факультет захисту рослин, біотехнологій та екології) через війну також давно не може потрапити у чарівне селище Максима Горького (Херсонська область), проте з трепетом розповідає про нього:
  Багату на історію Онуфріївку, що недалеко від Кропивницького, представляє Максим Гречуха з механіко-технологічного факультету:
 
 «Конотопську відьму» читали? Докладніше про цікавинки Конотопа вам розповість Юлія Дорошенко з факультету ветеринарної медицини:
  Агробіолог Вероніка Кукіш покаже, як шукає скарби Полтавщини у Великій Бузовій:
  А скільки цікавого про рідне місто Черкаси знає першокурсниця ГПФ Анна Паливода!
  Легенд про княгиню Анну ви, мабуть, чули багатенько. Яка з них про Корець на Рівненщині? Дивіться відео романтичної Людмили Богушевської з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології:
  А ще кілька днів – і ми вшановуватимемо пам'ять нашої Мавки – Лесі Українки (її день народження 25 лютого). А де вона народилася, знаєте? У Звягелі! Тож слово Іванні Тюфановій (факультет ветеринарної медицини):
  А тепер переїжджаємо у стародавній Чортків. За даними  археологічних знахідок, йому 4000 років. Чи правда це, розповість Любов Павліковська – студентка гуманітарно-педагогічного факультету.
  А от Любові Тхорик (АБФ) України було замало. Тож завершуємо екскурсію ми у Севільї. Увага на екран!
 
  Такі вони, наші актори: розумні, талановиті, креативні, закохані у рідну землю. Чекаємо від них нових проєктів!

 

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook