Гуманітарії взяли участь у «Кар’єрному форумі» для ветеранів і членів їхніх сімей: «Хочу допомагати та бути корисним суспільству!»

January 29, 2024
У Києві 26 січня 2024 року відбувся унікальний «Кар’єрний форум» для ветеранів і членів їхніх сімей, організаторами якого виступили Київ Мілітарі Хаб та Київський міський центр зайнятості.
До Першого кар’єрного форуму, який мав за локацію Київ Мілітарі Хаб, що на вулиці Бастіонній, 11, були долучені провідні роботодавці країни, представники навчальних закладів та ветеранських організацій. Серед представлених ЗВО провідне місце зайняв Національний університет біоресурсів і природокористування України. Представники кафедри соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету професор кафедри, доктор педагогічних наук, Дар’я Супрун, та доцент кафедри, доктор філософії, Тетяна Григоренко, представили освітні програми "Соціальна робота" та "Соціально-психологічна реабілітація».
За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, яка відкрила кар’єрний форум, такі заходи планується проводити регулярно, а Київ Мілітарі Хаб стає центром комунікації, точкою дотику між роботодавцями, навчальними закладами та військовими і членами їхніх родин, що допомагає з працевлаштуванням, надає можливість навчатися та змінити кваліфікацію.

 
Директор Київського міського центру зайнятості Дмитро Новицький також наголосив на продовженні практик подібної співпраці та їх значущості для ветеранів і членів їхніх сімей.
Ветеран Павло Долинський, заступник директора Київ Мілітарі Хабу, зазначив, що багато військових мріють про відкриття власної справи, а тому цікавляться можливістю отримання грантів та здобуттям чи зміною освіти.
В рамках форуму центром зайнятості було проведено семінар «Техніка з пошуку роботи». Також ветерани та члени їхніх сімей мали можливість поспілкуватись безпосередньо із роботодавцями та представниками ЗВО, дізнатись про актуальні вакансії, про наявні навчальні програми, курси та умови вступу та навчання. Долучені були також проконсультовані спеціалістами щодо умов отримання грантів.
Беззаперечно, що попит у кар’єрних форумах буде лише зростати, коли перші хвилі демобілізованих повернуться додому. Наразі такі заходи допомагають налагодити контакти, знайти роботу дружинам бійців, а їхнім дітям обрати ЗВО.
Саме тому, коли ми чуємо запит: «Хочу допомагати та бути корисним суспільству», що абсолютно відповідає меті професійної підготовки кафедри соціальної роботи та реабілітації, надзначущості набуває долучення до освітніх програм "Соціальна робота" та "Соціально-психологічна реабілітація"
Адже соціальні менеджери та фахівці із соціальної роботи надають дорадчу та консультативну допомогу особам, сім’ям, групам, спільнотам та організаціям та пов’язують між собою безліч ланок на усіх адміністративно-державних рівнях.
Дякуємо організаторам і партнерам за співпрацю!
А нашим Захисникам – за можливість ще з більшою віддачею та наснагою робити свою справу та поширювати ідеї інтелектуального, раціонального, позитивного задля розвитку соціуму з запитом «ХОЧУ БУТИ КОРИСНИМ!!!», а саме, задля розвитку соціуму, де немає місця війні....
Професор кафедри соціальної роботи та реабілітації Дар’я СУПРУН

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook