Учена рада гуманітаріїв: вирішуємо важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету наприкінці календарного 2023 р.

November 20, 2023

Добігає до кінця 2023 рік, Ще один рік, коли країна, університет і факультет живуть у воєнному стані, відстоюючи незалежність України. Навіть під час воєнного стану маємо дбати про майбутнє повоєнної країни. Тож важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету розглянула вчена рада, яка відбулася 17 листопада 2023 року.

   Засідання вченої ради відкрила голова вченої ради, декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка поінформувала членів ученої ради, присутніх про важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету наприкінці календарного 2023 року та зміну у порядку денному.

 

   На порядок денний були винесені конкурсні питання. Шляхом таємного голосування вчена рада підтримала рекомендацію кафедри педагогіки про присвоєння Руслану Сопівнику вченого звання професора кафедри педагогіки, а також рекомендації кафедр і підтримала кандидатури Ростислава Тарасенка на заміщення посади професора кафедри соціальної роботи на реабілітації; Оксани Витриховської та Олександра Прохорчука на заміщення посади доцента цієї кафедри, Світлани Виговської та Лесі Маценко – посаду доцента кафедри педагогіки, Світлани Гейко та Олени Лаути – посаду доцента кафедри філософії та міжнародної комунікації, Вікторії Хвіст – посаду доцента кафедри міжнародних відносин і суспільних наук; Сергія Вербицького – на заміщення посади старшого викладача кафедри фізичної культури, Ольги Сироєжко – на заміщення посади асистента кафедри педагогіки.

 

 

 

    Про стан підготовки відомостей самоаналізу ОП «Філологія (англ.)», «Філологія (нім.)», «Фізична культура і спорт» на засіданні вченої ради доповідали гаранти ОП та завідувачі кафедр. Валентина Стрілець, кандидат пед. наук, доцент, гарант освітньої програми «Англійська мова та друга іноземна» представила самооцінювання даної ОП. Визначила мету, основний фокус, особливість, також досягнення результатів навчання, визначених стандартом вищої освіти, детально розкрила забезпечення унікальності ОП.

   Наталія Ольховська, кандидат філол. наук, доцент, гарант освітньої програми «Німецька мова та друга іноземна» представила відомості самооцінювання освітньої програми, яка розроблена відповідно до програми розвитку «Голосіївська ініціатива». В процесі її створення і подальшого перегляду було враховано досвід подібних програм вітчизняних і зарубіжних ЗВО. Наталія Семенівна представила мету, особливість, цілі, зміст та структуру, також досягнення результатів навчання, детально розкрила сильні сторони ОП «Німецька мова та друга іноземна».

   Стан підготовки до акредитації ОП «Фізична культура і спорт» на засідання вченої ради представив гарант програми Сава Бринзак, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичного виховання. Були презентовані актуальність, мета, стандарти, структура та особливості, додаткові компетентності унікальності освітньо-професійної програми «Фізична культура і спорт».

 

 

   Участь в обговоренні, взяли заступники декана гуманітарно-педагогічного факультету Світлана Харченко, Наталія Шевченко та Ігор Буцик, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, завідувач кафедри журналістики та мовної комунікації Марина Навальна, які закцентували увагу на організаційних моментах акредитації; важливості кадрового забезпечення й актуальності чіткого визначення другої мови, а також висловили поради і побажання.

 

 

   Заступник декана з наукової роботи Світлана Харченко представила інформацію про виконання плану надходжень за 2023 рік і наповнення спеціального фонду (наука) та наголосила на активізації роботи зі збільшення надходження коштів до спеціального фонду (освіта і наука). Світлана Василівна відзвітувала також про особливості статистичного і наукового звітів факультету за результатами 2023 р. Після представленого звіту члени ученої ради одноголосно його затвердили.

 

   Вчена рада схвалила рекомендації навчально-методичної ради гуманітарно-педагогічного факультету, схвалила до друку навчально-методичні матеріали. Це озвучила голова навчально-методичної ради факультету Світлана Амеліна.

   Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету.

 


Світлана Гейко,
секретар ученої ради гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook