Практичне заняття студентів спеціальності «Фізична культура і спорт» з дисципліни «Історія української державності»

November 5, 2023

Вивчення будь-якої навчальної дисципліни на сьогодні це складний, цікавий та багатогранний процес. Під час вивчення будь-яких дисциплін студенти вивчають не лише теорію, а й застосовуються отримані знання на практиці, що дозволяє розвивати їх soft skills. Зокрема, студенти вчаться працювати в групах, розуміються на підготовці та захисті презентацій і проектів.
Під час вивчення дисципліни «Історія української державності» студенти не лише вчать події, ситуації, а й розуміються на причинно – наслідкових зв’язках виникнення і розвитку історичних подій.
2 листопада студенти спеціальності «Фізична культура і спорт» змогли спробувати себе у ролі екскурсовода, під час практичного практичне заняття з «Історії української державності» під керівництвом к.іст.н., доцента кафедри міжнародних відносин Наталії Шевченко.

Зняття проходило у вигляді екскурсії, яку проводили студенти, що вимагало від них не лише знання матеріалу, а і вміння висловлювати свою думку і надавати цікаві факти. Екскурсію студенти почали з Золотих воріт, як головної брами стародавнього Києва і основної пам'ятки оборонної архітектури Київської Русі, збудованої в ХІ столітті. Доповідь про історію Золотих воріт підготувала студентка спеціальності «Фізичної культури і спорт» Альона Петренко.

Надзвичайно цікавий була інформація яку підготувала Аліна Усенко, щодо Софіївського собору – визначної пам'ятки історії та архітектури України, збудованої в 1011-18 роках київським князем Ярославом.

 

Крокуючи вулицями Києва студенти мали можливість відвідати виставку техніки, яка була зруйнована під час російсько-української війни і розміщена на Михайлівській площі та відвідали Свято-Михайлівський Золотоверхий чоловічий монастир.

  

 

 
Про головну вулицю Києва розповів Олександр Цимбал, розповів не лише історію вулиці, а й навів цікаві факти її розбудови. У ролі екскурсовода спробував себе і Денис Пушенко, розповідаючи про Майдан Незалежності. Денисом було закцентовано увагу на тому, що дана площа отримала сучасну назву на честь проголошення Україною державною незалежності у серпні 1991 р. Звісно студенти згадали, що Майдан став основним місцем Революції на граніті в жовтні 1990 року; акції протесту «Україна без Кучми» у 2001 році; Помаранчевої революції в 2004 та 2013 розпочався Євромайдан, який став новим етапом протистояння і боротьби за гідне майбутнє України.

 

Варто зазначити, що дане практичне заняття дало можливість студентам не лише дізнатися нову інформацію про історичні місця Києва, а під іншим кутом проаналізувати етапи становлення української державності та велич і значення Києва, – столиці сильних, незалежних і незламних українців.

 

 

Наталія Шевченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook