Жовтневе засідання Вченої ради економічного факультету

October 20, 2023
     19 жовтня 2023 року відбулося засідання Вченої ради економічного факультету.
     Голова вченої ради економічного факультету Анатолій Діброва розпочав роботу з порядку денного, в якому були наступні питання, а саме про: підготовку до проведення студентської науково-практичної конференції «Соціально-економічні аспекти розвитку України в умовах глобальних викликів»; формування переліку вибіркових дисциплін за уподобаннями студентів бакалаврату та магістратури на 2023-2024 н.р.; навчально-наукову роботу кафедри глобальної економіки; затвердження тем дисертаційних досліджень для аспірантів першого року навчання; навчально-методичне забезпечення та інше.

     Заступник декана з наукової роботи Юлія Негода доповіла організацію підготовки до студентської науково-практичної конференції «Соціально-економічні аспекти розвитку України в умовах глобальних викликів», зокрема було затверджено наступні тематичні напрями роботи: фінансово-кредитні важелі розвитку України; обліково-аналітичний аспект в системі управління суб’єктами господарювання; сучасні тенденції розвитку економіки України; підприємництво, торгівля та біржова діяльність: тенденції розвитку.
     На Вченій раді було акцентовано увагу на навчально-науковій роботі кафедри глобальної економіки, про що доповіла завідувачка кафедри, д.е.н., професор Наталія Вдовенко. Наталія Михайлівна розповіла про ОПП «Міжнародна економіка» ОС «Бакалавр», зазначивши, що прослідковується зростання контингенту студентів на зазначеній освітньо-професійній програмі. Доповідач закцентувала увагу на діяльності навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD», проведених міжнародних науково-практичних семінарах, вебінарах, конференції, міжнародній діяльності, виховній роботі, НПП кафедри мають високі рейтинги цитування в Scopus, Google Scholar. Кафедра глобальної економіки є однією з кафедр із найвищим фінансуванням досліджень за загальним фондом в університеті. Кафедрою глобальної економіки визначено наступні завдання: організація і проведення профорієнтаційної роботи і зростання контингенту – не менше ніж на 1%; продовження роботи над наповненням електронних навчальних курсів і досягнення забезпеченості навчальних дисциплін ЕНК не менше 95%; участь НПП кафедри в проектах Національного фонду досліджень України; посилення кадрового складу кафедри.
      На засіданні Вченої ради економічного факультету завідувачами кафедр було запропоновано вибіркові дисципліни для студентів бакалаврату та магістратури на 2023-2024 н.р. За результатами обговорення було запропоновано 22 дисципліни для студентів бакалаврату та 15 для студентів магістратури від економічного факультету.

       Члени Вченої ради рекомендували до друку навчально-методичну літературу, обговорили інші важливі питання життєдіяльності факультету.
 
Зоя Тітенко
секретар Вченої ради економічного факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook