Ми тепер справжні студенти: першокурсникам-гуманітаріям вручили студентські квитки

September 5, 2023
Пора, коли «серпень з вереснем стискають один одному правиці», бентежить і літніх, і молодих. Вона наповнена дитячим гамором, студентськими сміхом. Після безтурботливого літа учні та студенти радо зустрічаються, разом із учителями, доцентами й професорами продовжують свою інтелектуально-пізнавальну мандрівку до Країни Знань. Шкільні, універститетські літа ніколи не забуваються. Ми завжди тягнемося до них, а вони, на жаль, повертаються лишень приємними споминами до нас. І цей природний цикл ніхто й ніколи не зможе переінакшити.

  Студенти-нубіпівці, хоч і розпочали навчальний рік 14 серпня, однак … Для першокурсників гуманітарно-педагогічного факультету 1 вересня по-особливому пам’ятна дата – їм урочисто вручили студентські квитки, отож вони стали повноправними членами великої університетської родини. І вже «новачки» призвичаїлися нібито за два тижні напруженої праці до нових життєвих випроб, але ця урочиста подія змусила їх задуматися над тим, як треба виструнчити свої робочі будні, аби встигнути все вивчити, прочитати, законспектувати й знайти миті для духовного мужніння. Цього гармонійного синтезу вимагає майбутня професія, грані діяльності якої охоплюють усі сфери буття. Словом, мало лишень усе знати, треба вміти відчувати й належно (строго та чесно) поцінувати той огром подій, фактів, явищ, який хвилює людину, який урізнобіч рухає світ, що її оточує.

  Найбільше поталанило першокурсникам спеціальності «Професійна освіта» (108 першокурсників), бо їм вручала студентські квитки й екзаменаційні книжки декан факультету Інна Савицька. Вітаючи, Інна Миколаївна зазначила, що наразі навчання відбувається в особливих умовах, але попри все ми є незламною нацією, а молодь кожного дня доводить силу нашого духу, бажання розвиватися й удосконалюватися. А заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету, професор Ігор Буцик і завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник закликав майбутніх педагогів до активної співпраці, бо студентство має себе якнайповніше реалізувати і проявити не тільки в навчанні, а й інших сферах життєдіяльності університету.

 

  Першокурсникам спеціальності 053 «Психологія» (105 студентів) їхні перші документи, що підтверджують їхній статус «студент» ‒ студентські квитки. урочисто вручили заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігор Буцик разом із в.о. завідувача кафедри психології Іриною Мартинюк та наставниками академічних груп Анною ХижнякОксаною Олійник. Бажаємо нашим першокурсникам із такою ж радістю, як сьогодні, тримати у руках їхні залікові книжки на кожній екзаменаційній сесії!

 

  Щирими, теплими і поетичними словами з Днем знань і врученням «другого паспорта» привітами 32 майбутніх журналістів заступник декана Світлана Харченко і професор кафедри журналістики Микола Степаненко і Тетяна Семашко.

  

  Заступники декана Наталія Шевченко і Богдан Назарова, завідувач кафедри іноземної філології Світлани Амеліної, доценти Олександр Артьомцева й Оксана Тепла, вручаючи атрибути офіційного статусу «студент» 58 майбутнім перекладачам, побажали студентам тільки відмінних оцінок у їхніх заліковках!

 

 

  Отримавши студентські квитки й екзаменаційні книжки, привітання і побажання нових відкриттів, яскравих днів, позитивних результатів, нового досвідом та відмінного настрою від заступника декана Світлани Харченко, в.о. завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Вікторії Хвіст, кураторів доцента кафедри філософії та міжнародної комунікації Тетяни Кичкирук і доцента кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Богдана Грушецького, 49 майбутні міжнародники і дипломати відчули всю повноту емоційного вибуху від першого дотику до таких бажаних атрибутів студентства. Після отримання давно омріяних документів, що підтверджують їхній новий статус, студенти залюбки зробили загальне фото на фоні першого корпусу, мріючи, що через чотири роки в такому самому складі зроблять колективне фото з дипломами бакалавра, а потім дипломами магістра!

 

  А 22 першокурсникам спеціальності «Фізична культура і спорт» заступник декана Наталія Шевченко побажала гідно представляти факультету, університет, Україну на міжнародних спортивних змаганнях.

 

  Заступник декана Ігор Буцик привітав 61 студента першого курсу спеціальності «Соціальна робота» і побажав максимально ефективно використати час в університеті, пам’ятаючи, яку високу ціну зараз платять наші воїни на фронті, та разом із завідувачем кафедри соціальної роботи та реабілітації Іриною Сопівник і кураторами Каріною Федченко та Олександром Прохорчуком вручив студентські квитки. А ще до першокурсників приходять випускники і передають «Капсулу часу». І кожен першокурсник пише свої очікування від навчання та побажання собі на майбутні 4 роки, а капсула їх зберігає до вручення диплома бакалавра.

  

 

  Сьогоднішні студентські хвилини, години, дні, тижні, семестри, роки вимагають напруженої праці, надзусиль, щоб стати вправним майстром своєї справи.
  Хай усім нам – бакалаврам, магістрантам, аспірантам, докторантам, асистентам, старшим викладачам, доцентам, професорам – добре ведеться в нашому університетові, у нашій славній Україні, що її любимо понад усе й мріємо про якнайшвидшу ПЕРЕМОГУ!!!

  Низький уклін нашим захисникам за можливість навчатися!

 

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету
Микола Степаненко,

професор кафедри журналістики та мовної комунікації 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook