У добру путь за знаннями: на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти

August 15, 2023

14 серпня надовго залишиться в пам’яті першокурсників, адже це особливий день – посвята у студенти. Віднині починається шлях у доросле життя, до вершин знань. Це можливість входження у світ нових знайомств, подій і викликів.

   Традиційні урочистості з нагоди початку нового навчального року та посвяти у студенти розпочалися з самого ранку. Майоріли вишиванки, світилися радістю обличчя, лунали схвильовані голоси студентів, викладачів, батьків. Гуманітарно-педагогічний факультет тепло зустрічав своїх першокурсників – ряди студентів цьогоріч поповнили понад 500 спраглих до знань студентів спеціальностей “Психологія”, “Журналістика”, “Соціальна робота”, “Професійна освіта”, “Філологія”, “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії”, “Фізична культура і спорт” .
   Посвята у студенти розпочалася з хвилини мовчання на вшанування загиблих захисників та виконання Державного Гімну України.

 

   З вітальним словом до студентів звернувся ректор Станіслав Ніколаєнко. Він побажав першокурсникам впевненості та натхнення у здобутті професійних знань, наголосивши, що вони зробили правильний вибір та правильний крок у житті, а від того, як наполегливо опановуватимуть знання, залежить їхнє майбутнє. «Будьте певні, що в НУБіП України ви здобудете глибокі знання. Сьогодні ви приймете присягу і долучитеся до родини гуманітарно-педагогічного факультету. Вітаю вас і бажаю бути щасливими під мирним небом України. Гордо несіть звання студента НУБіП України! Слава Україні!».

   Слова вітань пролунали і від голови Наглядової ради університету професора Миколи Томенка. Він наголосив, що сьогодні у невтомній праці кожного українця – наша спільна і така жадана перемога, а навчальні та наукові здобутки студентської молоді – надважливий внесок у майбутнє рідної країни.

т

   Привітала першокурсників та їхніх батьків також декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька. Вона подякувала за довіру, привітала з найважливішою подією у житті – стартом здобуття вищої освіти, побажала здійснення планів і мрій. «Студентство, сьогодні ви стали часткою найбільшого, найкращого, елітного гуманітарно-педагогічного факультету. Бажаю вам отримувати задоволення від кожної миті студентського життя; бажаю навчатися заради майбутнього. Вам відновлювати країну, у вас попереду багато справ, але я щиро вірю, що з ними ви успішно впораєтеся», – з цими словами Інна Савицька звернулася до першокурсників, а також запевнила батьків, що їхні діти в надійних руках, адже з ними завжди будуть поруч мудрі наставники та найкращі викладачі.

 

  Особливий і святковий настрій створила концертна програма, в якій взяли участь художні колективи кафедри культурології, під керівництвом завідувачки Ірини Майданюк, та наші талановиті студенти. Піднесено-святковим та глибоким виконанням вокальних і хореографічних номерів вони торкнулися найтонших струн душі, зворушили серця, об’єднавши присутніх почуттям патріотизму та любові до України. Особливо всім учасникам та гостям свята прийшовся до душі виступ Народного артиста України, професора кафедри культурології  Романа Рудого, у виконанні якого прозвучали авторські пісні. Всі дружно співали разом із артистами, підтримували щирими оплесками.

 

   З особливим хвилювання вимовляли першокурсники слова своєї першої у стінах НУБіП клятви: стати гідним студентом обраного університету, примножувати його надбання, навчатися, творити, працювати на благо рідної України.
   А Ключ Знань, отриманий першокурсниками з рук декана факультету, та Вогонь Знань, який велично спалахнув на факелі над стадіоном від першокурсників усіх факультетів, стали символами початку яскравого і захопливого студентського життя.

   

   Наприкінці зустрічі від усіх першокурсників виступила Олена Шишкевич. Вона подякувала за святковий настрій, за тепле відчуття великої і дружної студентської родини НУБіП і запевнила, що цей день залишиться в пам’яті надовго, а всі настанови та побажання студенти наполегливо втілюватимуть у життя.

 

   Після урочистої посвяти першокурсники разом із викладачами розійшлися по навчальних аудиторіях, щоб розпочати плідне й цікаве навчання у стінах омріяної alma mater.

 

 

 Дорогі першокурсники! Студентське життя насичене, різнобарвне, отож не втрачайте можливостей жити повноцінно, будьте активними і цілеспрямованими! Успіхів вам, оптимізму, мирного неба та віри у завтрашній день!


Марина Навальна,
професор кафедри журналістики та мовної комунікації

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook