Олімпіада з міжнародних відносин виявляє таланти студентів

March 16, 2023

11 березня в НУБіП України відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». До олімпіади були залучені понад 90 учасників, що навчаються за даною спеціальністю в університеті.
Роботи учасників олімпіади перевірило кваліфіковане журі на чолі з завідувачем кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Олександром Шевчуком. Була відзначена висока якість поданих робіт і високий потенціал студентів різних курсів – майбутніх українських дипломатів.
За підсумками роботи журі було визначено такий п'єдестал переможців:
1 місце - Запорожченко Марина (МВ-20001б)
2 місце Мороз Роман (МВ-19003), Орос Богдана (МВ-19003)
3 місце Бондарчук Ілля (МВ-19001), Куцолабська Анастасія (МВ-20001б)

          

Переможці олімпіади поділилися своїми враженнями від участі в заході. Роман Мороз відзначає: «Олімпіада, як на мене, була хорошим способом перевірити свої знання та опрацювати у майбутньому теми, у яких погано орієнтуєшся. Кожен студент-міжнародник має глибоко опрацьовувати причинно-наслідкові зв‘язки подій сучасності, вміти знаходити відповіді на виклики сьогодення у минулому».
Марина Запорожченко також високо оцінює проведений захід: «Величезне дякую організаторам за створення плідної атмосфери, бо я досі під враженням від олімпіади! Було справді цікаво перевірити свої знання за 3 роки навчання на кафедрі міжнародних відносин та суспільних наук». З нею погоджується Анастасія Куцолабська: «Олімпіада стала чудовою можливістю відчути легке хвилювання та адреналін від завдань, викликати приємну ностальгію за шкільними часами. Завдячуючи нашій кафедрі, вдалося перевірити власні знання, виділити певні слабкості, які потрібно буде допрацювати надалі. Особливо приємно було бачити серед завдань написання вербальної ноти, все ж таки, це чудова практика для майбутнього спеціаліста! Щиро дякую за цікаві івенти для нашого саморозвитку!»
Анастасія Куцолабська також згадує про попередній досвід свого навчання, а також ділиться планами на майбутнє: «Ось вже протягом 3 років я разом з моїми одногрупниками продовжуємо наше занурення у світ міжнародних відносин. Спочатку було непросто: велика кількість нюансів та особливостей, які має враховувати кожен дипломат, вражали. Проте зараз всі ми змогли відкрити нові навички, що надалі допоможуть нам в боротьбі на дипломатичному фронті. Звичайно, протягом всього часу нас супроводжують наші наставники й викладачі, які з терпінням продовжують вести нас через терни науки, допомагаючи нам стати найкращими спеціалістами. Сподіваюсь, що скоро ми здобудемо нашу перемогу у цій жахливій війні! А ми як нове покоління дипломатів продовжимо боронити спокій країни на міжнародній арені».
Вітаємо переможців олімпіади! Бажаємо їм і усім учасникам олімпіади нових досягнень в опануванні такої непростої та вкрай важливої професії, що стоїть на захисті національних інтересів держави!

 

 Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook