ПРОПОЗИЦІЇ ПО ЗМІНАМ В СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ КАДРІВ

December 22, 2014
м. Київ, Україна


  

 

 

 

 

 

     22 грудня 2014 року фахівці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК прийняли участь у засіданні контактної групи зборів , яке проводила Національна Асоціація промислового хлібо-пекарства згідно домовленостей з Міністерством освіти і науки України.

 

 

  У роботі прийняли участь: 

 

 

 

      Засідання розпочав Президент Асоціації Мисик Володимир Юрійович, який акцентував увагу на визнанні пріоритетності Асоціації хлібопекарів в системі освіти. Невід’ємним у роботі він вважає проведення представниками Асоціації інформаційної роботи та популяризації професії хлібопекаря серед школярів, починаючи з 8 класів, щоб вибір професії був усвідомленим, тому в школах слід проводити конкурси, турніри. Школи необхідно забезпечити інформаційними листами, роликами про професію, про те, що очікує в майбутньому спеціаліста. Також Асоціація вважає доцільним радикально змінити систему підготовки хлібопекарських кадрів вузами зі змінами в учбових планах, які будуть підписуватись не Міністерством освіти, а ректором університету та представником Асоціації.    


 

 

       Починаючи з 3 курсу, студент повинен 80% навчання проводити за новими учбовими планами в учбових корпусах Асоціації, в аудиторіях, які сьогодні вже майже готові для проведення занять. Учасники контактної групи мали можливість побачити три таких аудиторії, одна з яких розрахована на 250 слухачів. Запропоновано, щоб викладачі пройшли також підвищення кваліфікації і отримали сертифікат від Асоціації. При підборі студентів Асоціація пропонує звертати особливу увагу і на медичне підтвердження про стан здоров’я. 
     Представники університетів мають надати до 15 січня 2015 року пропозиції по змінам в системі підготовки кадрів, а після підведення підсумків, не пізніше одного тижня, комісія повинна сформулювати кінцевий варіант для подання в уряд, щоб впровадити нову систему підготовки кадрів з нового навчального року.

 

Декан факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК,

д.т.н., проф. Баль-Прилипко Л.В.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook