Екскурсія на інтерактивну виставку «Музей гривні просто неба»

16 вересня 2021 року

16 вересня 2021 року студенти 3 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» у рамках вивчення фахових дисциплін «Банківські операції» та «Фінанси підприємства» під керівництвом викладачів Світлани Іванової та Лілії Чайки відвідали інтерактивну виставку «Музей гривні просто неба».

Виставка проходить у межах святкування 30-ої річниці Незалежності України і присвячена 25-річчю існування національної валюти - гривні. Захід організував Національний банк України з учасниками-партнерами фінансового ринку за сприяння Президента України Володимира Зеленського.

У супроводі гіда від Національного банку України студенти переглянули 18 інтерактивних стендів з цікавою інформацією про історію українських грошей, склад матеріалу для гривні, дизайн банкнот, відбір постатей на банкноти, друк банкнот та карбування монет, захист банкнот, шрединг банкнот, здійснення безготівкових розрахунків за допомогою пластикових карток тощо.

Під час оглядової екскурсії здобувачі освіти зазирнули всередину справжнього банкомату, дізналися, скільки важить мільйон, здійснили безготівкову мандрівку містом на велосипеді. Особливе захоплення у студентів викликала можливість одягнути справжню форму інкасатора та побувати в середині інкасаторського броньованого автомобіля, ознайомитися із секретами його обладнання, правилами транспортування готівки, адже це необхідно знати майбутнім працівникам та керівникам фінансових установ, комерційних банків, страхових компаній!

Наприкінці екскурсії студенти і викладачі взяли участь у вікторині, отримали пам'ятні призи і вкотре переконалися в ефективності занять з використанням нетрадиційних форм і методів.

Світлана Іванова, голова циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook