Технологи з виробництва і переробки продукції тваринництва ознайомились з історією та сучасними здобутками медицини в Україні

13 вересня 2021 року
     Cтуденти 2 курсу спеціальності технологія виробництва і переробки продукції тваринництва відвідали один з найбільших медичних музеїв не тільки в Україні, але і у Європі – Національний музей медицини України. Екскурсанти детально ознайомились з історією розвитку медицини починаючи з стародавніх часів до наших днів.

     Хірург-офтальмолог Володимир Караваєв (1811–1892), основоположник української школи патологічної фізіології та ендокринології – Олександр Богомолець (1881–1946), засновник пластичної хірургії – Платон Шупик (1907–1986),талановитий хірург та засновник Інституту серцевої хірургії, академік Микола Амосов (1913–2003), засновник трансплантології – Олександр Шалімов (1918–2006), ось далеко неповний перелік наших відомих вчених, які формували підвалини сучасної медицини.
     В основу організації музею була покладена новітня концепція музеєзнавства, яка дозволила використати науково-методичні і документальні матеріали та експонати у комплексі з архітектурними, художньо-технічними і аудіовізуальними засобами.

     Крім стендової експозиції, студенти побачили в музеї оригінальні інтер’єри, з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, та діорами, які присвячені найвизначнішим подіям в українській медицині. Студенти побачили експозицію оборони Києва, де було показано Голосієво та перший навчальний корпус нашого університету в період боїв 1941 року.

     В експозиції музею широко представлені і твори українського образотворчого мистецтва, що пов’язані з медичною тематикою. Студенти-технологи факультету тваринництва та водних біоресурсів для себе зробили висновок – Історія медицини тісно пов’язана з розвитком багатьох галузей народного господарства України.

Світлана Костенко,
професор кафедри генетики,
розведення та біотехнології тварин  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook