Організація навчального процесу студентів І-ІІ курсів в осінньому семестрі – у полі зору декана факультету ветеринарної медицини

10 вересня 2021 року
     Осінній семестр 2021/2022 навчального року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України розпочато із загальних зборів студентів та наставників академічних груп І–ІІ курсів, які відбулися 6, 7 та 8 вересня. Основні питання, які обговорювались на зборах – це якість навчання та організація навчального процесу в НУБіП України, і, зокрема, на факультеті ветеринарної медицини. Обговорені навчальні плани та дисципліни, які студенти вивчатимуть в осінньому семестрі за спеціальностями 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», визначення рейтингу студентів, правила нарахування додаткових балів та призначення академічних і соціальних стипендій, правила поведінки у навчальних корпусах університету під час пандемії.

     Участь у зборах взяли декан факультету Микола Цвіліховський, його заступники: Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук, а також відповідальний на факультеті за впровадження інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Харкевич та голова СО факультету Анастасія Сизоненко.


     У своєму виступі декан факультету Микола Цвіліховський акцентував увагу на підвищенні якості навчального процесу, відвідуванні занять, удосконаленні існуючих і розробці нових навчальних програм, адаптованих до Європейських стандартів. Він зупинився на викликах, які постають нині перед випускниками галузі «Ветеринарна медицина». По-перше, це запровадження з 2020 року для випускників певних галузей знань, в тому числі і для галузі «Ветеринарна медицина», єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ, постанова Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 р. №354).  Тому студентам потрібно це пам’ятати і готуватись до цих випробувань. Лише систематичне якісне навчання, старанна праця, самовіддача дадуть можливість успішно пройти дані випробування.


     Заступник декана Василь Данілов детально познайомив студентів І курсу з графіком навчального процесу та положенням про заліки та іспити у НУБіП України. Проаналізував результати літньої заліково-екзаменаційної сесії для студентів ІІ курсу спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» і зазначив, що для покращення результатів успішності є усі умови й підстави. Перш за все, це регулярне відвідування занять і щоденна наполеглива праця як під час очних лекційних, лабораторних занять, так і в онлайн-режимі.


     Заступник декана Сергій Деркач у своєму виступі нагадав усім присутнім про «Клятву студента», яку вони прийняли на урочистій лінійці і закликав її дотримуватись. Також він детально зупинився на призначенні академічних та соціальних стипендій для певних категорій студентів, визначення рейтингу студента та нарахування додаткових балів, правилах поведінки у навчальних корпусах університету та гуртожитку.

     Відповідальний на факультеті за впровадження інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Харкевич у своєму виступі ознайомив студентів з принципом організації дистанційного навчання за допомогою платформи elearn.nubip.edu.ua. Юрій Олександрович наголосив на тому, як потрібно діяти у випадку виникнення тих чи інших проблем при реєстрації на порталі чи зарахуванні на електронні навчальні курси. Не оминув доповідач і питання доброчесності студентів при роботі на порталі.


     Анастасія Сизоненко ознайомила студентів з роботою Студентської організації факультету та культурно-масовими заходами у осінньому семестрі. В першу чергу наголосила на підготовці до конкурсу «Дебют першокурсника– 2021», який пройде також в онлайн-режимі.

     Наприкінці зборів студенти мали змогу задати виступаючим питання, які їх цікавлять,та отримати на них вичерпні відповіді.

Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук,
заступники декана

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook