Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності: концентруємо зусилля на виконанні річних завдань!

28 серпня 2021 року

Наприкінці серпня Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності у повному складі зібралась після літніх канікул.

 
Зі вступним словом виступив голова ради – Вадим Кондратюк. Він привітав учасників засідання та відразу розпочав з головних питань, які сьогодні гостро стоять перед університетською науковою спільнотою. Це оптимізація організаційної структури управління науковою діяльністю, забезпечення неухильного виконання наказу ректора щодо надходження коштів до спеціально фонду. Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. 
 
Директор НДІ техніки та технологій Іван Роговський доповів про стан і перспективи наукової діяльності інституту. Говорив про цьогорічне зростання фінансування наукової діяльності інституту на 37%, про стрімке підвищення публікаційної активності та решти ключових показників діяльності структурного підрозділу. Згадав, що цього року, з-поміж інших престижних здобутків, НДІ техніки та технологій відзначено золотою медаллю «AGRO-2021». У доповіді також відмічено і про резерв – шість кафедр інституту, які наразі не на повну потужність використовують свій науковий потенціал рішуче налаштовуються керівництвом на активну наукову роботу. В обговоренні звіту Вадим Кондратюк підняв питання осмислення стратегії зміцнення кадрового складу НДІ техніки та технологій новоспеченими кандидатами та докторами наук, активізації надходжень коштів до спеціального фонду від виконання наукових досліджень та надання наукових послуг.
 
Традиційна тема освоєння бюджетних асигнувань по НДР та надходження коштів до спеціального фонду у 2021 році також обговорилася членами Ради на поточному засіданні. Світлана Більська – начальник планово-фінансового відділу НДЧ представила результати порівняння фактично здійснених закупівель товарів і послуг із запланованими. Показані результати свідчать про недостатньо швидкий темп виконання взятих зобов’язань за договорами НДР. 
 
Вікторія Мельник – т.в.о. начальника відділу науково-технічної інформації представила на обговорення Координаційної ради перелік монографій. Члени Ради, ухвалили незначні редакційні виправлення у назвах деяких монографій і рекомендували передати усі заявлені за переліком монографії на розгляд вченої ради університету, з метою затвердження їх до друку.
 
Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко закцентував увагу присутніх на започаткуванні в університеті досліджень за новою бюджетною програмою 2201390 «Підтримка пріоритетних напрямів наукових досліджень і науково технічних експериментальних розробок у закладах вищої освіти».
 
Директор УкрНДІ сільськогосподарської радіології Валерій Кашпаров доповів про розгляд і ухвалення на засіданні науково-технічної ради УкрНДІ наукового звіту за черговий етап виконання трирічного проекту Національного фонду досліджень України «Закономірності впливу хронічного іонізуючого випромінювання на референтні організми рослин і тварин в екосистемах Чорнобильської зони відчуження». Члени ради високо оцінили наукові здобутки команди, яка реалізовує даний проект і ухвалили рекомендувати до його подання у Національний фонд досліджень України.
 
Начальник науково-організаційного відділу НДЧ Вікторія Самсонова звернула увагу присутніх на важливість діяльності студентських наукових гуртків у 2021-2022 н.р. та активне залучення до їх складу першокурсників. Також, для підготовки наказу про затвердження переліку студентських наукових гуртків на 2021/2022 навчальний рік до 10 вересня структурним підрозділам необхідно проаналізувати роботу існуючих гуртків, у разі необхідності внести зміни до їх переліку, назв, інше та подати оновлену інформацію до науково-організаційного відділу НДЧ.
 
На засіданні йшлося також про попередні результати вступної кампанії до аспірантури та про підтримку проєкту Громадського бюджету УЛЯБ АПК. 
 
 
 
Вчений секретар Координаційної ради
Вікторія Самсонова
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook