Відбулося штабне тренування з гасіння лісових пожеж

26 серпня 2021 року
Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства

Днями на базі Руднянського лісництва ДП «Полтавський лісгосп» відбулося штабне тренування щодо організації управління під час гасіння лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними.

Захід відбувся за участі першого заступника начальника Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Олексія Тенянка, голови Полтавської райдержадміністрації Дмитра Романова, голови Новоселівської громади Євгена Бови, представників Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації та ГУ ДСНС України у Полтавській області, мобільного оператора «Водафон».

Штабні тренування спрямовані на відпрацювання спільних дій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ ДСНС України у Полтавській області під час організації заходів щодо гасіння великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними.

У ході тренувань учасники заходу відпрацювали ключові питання з організації управління під час гасіння пожеж у лісовому фонді, особливості дій органів управління та сил у разі загрози поширення лісових пожеж на населені пункти, порядок інформування, оповіщення та евакуації людей з населених пунктів, на які розповсюджується лісова пожежа, рятувальні роботи. Розглянули управління під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з лісовою пожежею, а також необхідність забезпечення радіозв'язку між підрозділами державної лісової охорони та ДСНС.

У ході штабних тренувань також оглянули представлену лісопожежну техніку, яка залучається під час гасіння лісових пожеж.

За результатами проведеної роботи учасники заходу окреслили головні проблемні питання, які можуть виникнути під час гасіння лісових пожеж, що межують з населеними пунктами, та окреслили шляхи їх вирішення.

 

Джерело: Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://www.upravles.gov.ua/press/novini-upravlinnya/1629884294

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook