Удосконалення фахових компетенцій бакалаврів-селекціонерів

17 травня 2021, 10:14

     13 травня кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського провела навчально-практичне заняття для студентів 4-го курсу 1-ї групи на базі ВП НУБіП України “Агрономічна дослідна станція”.

 
     В ході заняття завідуючий кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Макарчук Олександр та асистент кафедри Спряжка Роман продемонстрували практичні аспекти організації селекційного процесу провідних сільськогосподарських культур. Для закріплення отриманих знань студенти були залучені до підготовки селекційної ділянки  кафедри на базі ВП НУБіП України “Агрономічна дослідна станція”. Також вони прийняли участь у проведенні ручних посівів колекційного та гібридного розсадників кукурудзи, допомогли в підготовці екологічного випробування гібридів та випробування ліній та гібридів кукурудзи, створених в ході наукової діяльності Макарчука Олександра та Спряжки Романа.
 
 
 
 
     Особливу зацікавленість студенти 4-го курсу 1-ї групи проявили до колекційного насіння кукурудзи, серед якого були цінні зразки джерел різного забарвлення алейронової оболонки насінини. Окремі студенти показали відмінні знання з інших предметів, зокрема, рослинництва та землеробства, на основі яких вони висловлювали цікаві пропозиції щодо вдосконалення технології вирощування селекційного матеріалу на базі ВП НУБіП України “Агрономічна дослідна станція”.
 
   
   
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook