Факультет ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму виконують державне замовлення по підвищенню кваліфікації фахівців Держпродспоживслужби України

28 березня 2021, 14:50

З 15 по 26 березня 2021 р. факультет ветеринарної медицини разом з ННІ неперервної освіти і туризму дистанційно проводили підвищення кваліфікації керівникам і спеціалістам Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби. Згідно плану-графіку навчання проходили фахівці підрозділів з питань безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби.

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

Аграрна політика в контексті сучасних реформ. Фінансування заходів у сфері безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.


Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.


Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини.


Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів.

ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.


Застосування антибіотиків при лікуванні тварин. Шляхи вирішення проблеми антибіотикорезистентності.

Використання молекулярно-генетичних методів дослідження якості та безпеки продукції АПК.

Профілактика, діагностика інвазійних хвороб тварин та їх лікування.

Нові методичні підходи до діагностики, лікування та заходів боротьби інвазійних хвороб тварин.

Основи роботи інформаційної системи «Центр моніторингу благополуччя у скотарстві»


Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, були висвітлені правила прийому до НУБіП України у 2021 році та переваги навчання в нашому університеті. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.


Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми, які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України. Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.

У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякували науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті. Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання.


Григорій Бойко,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії,
відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook