Державний службовець вищого рівня Дмитро Заруба відкрив цикл зустрічей з магістрами спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування»

27 березня 2021 року
     З 22 березня 2021 року розпочалася чергова сесія для здобувачів вищої освіти заочної форми навчання ОС «Магістр», які навчаються на освітній програмі «Публічне управління та адміністрування».

     Навчальний план підготовки передбачає вивчення майбутніми фахівцями дисципліни «Державне управління національною безпекою», яку викладає д.е.н., професор кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Олена Ковальова. Розпочинаючи лекцію, вона звернула увагу на складових національної безпеки (політична, продовольча, екологічна, економічна, соціальна, інформаційна та ін.), основних принципах їх забезпечення, системі органів державного управління та особливостях функціонування окремих інституцій.

 

     Екологічна безпека – важлива складова забезпечення сталого розвитку держави. Держекоінспекція є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів. Інституція реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

     Для кращого засвоєння теоретичного матеріалу, набуття практичних навиків і вмінь до спільного проведення заняття Інститутом залучено Дмитра Зарубу – професіонала-практика з десятирічним досвідом роботи на державній службі, першого заступника Голови Державної екологічної інспекції України. Співпраця університету з Держекоінспекцією відбувається в рамках Меморандуму про співробітництво.

     Перший заступник Голови Державної екологічної інспекції зупинився на основних засадах забезпечення екологічної безпеки. Зокрема, ним висвітлено інформацію про:

  • організаційні засади та сферу діяльності Держекоінспекції;
  • основні законодавчі акти, що регулюють дотримання екологічних норм і вимог;
  • загрози для екології країни, шляхи вирішення проблем на різних рівнях;
  • практику проведення екологічних перевірок;
  • процедури здійснення контролю та накладання штрафних санкцій;
  • нові технології моніторингу за станом довкілля;
  • міжнародну співпрацю;
  • механізми вдосконалення нормативної бази.

 

     Під час проведення заняття здобувачі другого (магістерського) рівня освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» мали можливість дискутувати з питань формування та реалізації механізмів забезпечення екологічної безпеки.

Катерина Обиход,
асистент кафедри публічного управління та
менеджменту інноваційної діяльності

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook