На факультет ветеринарної медицини завітали учні науково-природничого ліцею №145 м. Києва

11 березня 2021 року
     На факультет ветеринарної медицини завітали учні науково-природничого ліцею №145 м. Києва на запрошення доцента кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Олександра Мартинюка, який провів екскурсію факультетом, докладно розказав про особливості навчання на факультеті. А своїми враженнями від знайомства з факультетом майбутні студенти поділилися в інтерв’ю.

  • Добрий день, розкажіть по себе.

    — Я учень 11-В класу науково природничого ліцею №145 м. Києва Міщан Іван Ігорович.

  • Чому віддаєте перевагу навчанню в НУБіП України?

     — Зараз знаходжуся на етапі обрання вишу для здобуття вищої освіти. Враховуючи мої хобі й вподобання, вважаю, що в НУБіП я зможу реалізувати свої прагнення допомагати тваринам. А НУБіП України - єдиний університет у Києві, де є спеціальність "Ветеринарна медицина" і, наскільки я обізнаний, тут готують якісних фахівців. Також мене зацікавила доповідь Мартинюка Олександра під час профорієнтаційного уроку в ліцеї. Я одразу ж домовився про екскурсію факультетом. Мені дуже сподобалося так в деталях почути про факультет та ще й побачити усе на власні очі.

  • Що стало вирішальним у виборі спеціальності "Ветеринарна медицина"?

     — Вперше я про це задумався у дев’ятому класі, коли почав відвідувати контактні зоопарки, розплідники та ветеринарні клініки. Я зумів показати звою зацікавленість, тому мені навіть іноді дозволяють допомагати лікарям працювати.

  • Які Ваші мрії на майбутнє.

     — Моя мрія – вступити на навчання, отримати спеціальність, пройти стажування і в Україні й за кордоном і, звісно ж, стати гарним ветеринарним лікарем.

  • Розкажіть і Ви про себе і нам дуже цікаво, що вплинуло на вибір спеціальності?

     — Мене звати Шинкаренко Олександра Євгеніївна, я також учениця 145 ліцею м. Києва. Щодо вибору спеціальності, ну по-перше, згідно тестування, яке дозволяє визначити професійну спрямованість, мене віднесли до категорії людина-природа. І дійсно, мені завжди подобалось допомагати тваринам. Під час профорієнтаційної лекції викладача з НУБіП України Мартинюка Олександра я зацікавилася конкретно факультетом ветеринарної медицини, про який ішлося. Навіть виникло бажання відвідати факультет ветеринарної медицини НУБіП України. На мою думку, навчання за спеціальністю «Ветеринарна медицина» – може бути цікаво та перспективно для мого майбутнього.

  • Дуже приємно це чути, а які враження у Вас лишилися після відвідування факультету?

     — Я дуже вдячна викладачу – Мартинюку Олександру за цікаву екскурсію. Мене вразило таке дружнє відношення викладачів до нас. Сподобалося усе: і клініка, і віварій, і аудиторії, а також цікаво було відвідати музеї анатомії і паразитології. Я маю кілька знайомих, які зараз навчаються в цьому університеті. Я неодноразово чула гарні відгуки про факультет, у чому мала змогу переконатися.

  • Що Ви очікуєте від навчання?

     — Очікую здобути хорошу освіту та стати гарним фахівцем, пройти багато практики та знайти нові знайомства. Також мене зацікавило те, що при університеті є відповідна клінічна база для освоєння фаху ветеринарного лікаря.

Розмовляв доцент кафедри епізоотології,
мікробіології і вірусології
Олександр Мартинюк

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook