Науково-технічна рада НДІ здоров’я тварин, як завжди, спрацювала на результат

9 березня 2021 року

9 березня 2021 р. відбулося чергове, п’яте у поточному році, онлайн-засідання науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин. У засіданні прийняли участь 17 членів науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин.
Відповідно до порядку денного, Порядку проходження попереднього розгляду дисертацій у НУБіП України та Тимчасового порядку дистанційного розгляду дисертацій у НУБіП України в умовах карантину було розглянуто дисертацію Віталія Скальчука, здобувача кафедри епізоотології, паразитології та мікробіології ім. професора В. Я. Атамася Одеського державного аграрного університету на тему: «Еймеріозно-криптоспоридіозна інвазія телят (поширення, патогенез, лікування)», подану на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.11 «Паразитологія». Науковий керівник – Богач Микола Володимирович, доктор ветеринарних наук, професор, директор Одеської дослідної станції Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини». До засідання були долучені співробітники кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, яка є профільною щодо дисертаційної роботи, що розглядалася, а також 3 доктори наук за заявленою спеціальністю.
Головував на засіданні професор Дмитро Засєкін.

Після доповіді Віталія Скальчука питання задавали члени науково-технічної ради: проф. Михайло Прус, проф. Володимир Духницький, акад. Валерій Ушкалов, акад. Микола Цвіліховський, проф. Микола Малюк, проф. Дмитро Засєкін. Було поставлено 27 питань, на які здобувач надав обґрунтовані відповіді та пояснення.

Далі виступили – науковий керівник, доктор ветеринарних наук, професор Микола Богач та рецензенти: Наталія Сорока, доктор ветеринарних наук, професор, професор кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії та Олена Семенко, кандидат ветеринарних наук, доцент, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії.

 

В обговоренні брали участь: проф. Михайло Прус, проф. Володимир Духницький, акад. Анатолій Мазуркевич, проф. Дмитро Засєкін.
Виступаючі відзначили актуальність обраної теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах рецензентів та учасників дискусії було запропоновано рекомендувати дисертаційну роботу Віталія Скальчука до розгляду в спеціалізованій вченій раді. Рішення було прийнято одноголосно.

У різному було розглянуто та затверджено «Положення про комісію з біоетики НДІ здоров’я тварин факультету ветеринарної медицини НУБіП України», «План роботи науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин на 2021 рік», «План роботи Ради молодих вчених на 2021 рік» та «План роботи Ради аспірантів НДІ здоров’я тварин на 2021 рік». Також було розглянуто та рекомендовано до друку монографію та науково-практичні рекомендації для фахівців ветеринарної медицини.
Усі рішення були прийняті одноголосно.


Віктор Трокоз, заступник директора НДІ здоров’я тварин
Ганна Козловська, секретар науково-технічної ради

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook