ПОЕТ ДЛЯ СТОЛІТЬ

9 березня 2021 року

 

3Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас, і щоразу новим, неповторним. Цього року ми відзначаємо 207-у річницю від дня народження та 160-річчя з дня смерті видатного письменника.

З нагоди вшанування Великого Кобзаря в читальній залі бібліотеки відбувся Шевченківський урок «Шевченко – наш. Він для усіх століть…», підготовлений завідувачкою бібліотеки Ольгою МИХАЙЛИШИН, викладачем-філологом Степаном ЖЕРЕБЕЦЬКИМ та студентами групи ОФП-11М.

214

Організатори заходу у своїх виступах відзначили неперевершеність світоча української культури, геніальність поета, художника, мислителя, відомого не лише в Україні, але й у всьому світі, який піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

4

Ведучі уроку Марта ДМИТРІВ та Аліна ДРИБНИК перегорнули сторінки складного життєвого шляху та мистецької спадщини великого Кобзаря, наголосивши на тому, що ми маємо говорити про Шевченка, пам’ятати і осмислювати його заповіти, шукаючи відповіді на багато запитань, які стоять перед нами сьогодні. Ми маємо говорити про Шевченка сучасною мовою.

1

5910111215

Читці Настя АБРАМЕЦЬВіка ГОЛЮШОВАХристина БОЛЮХВіка ДУБНИЦЬКАІванна КРАВЧУКІра ВІДЬМУК та Назар БАРАН помогли присутнім у залі заглибитись у красиві і правдиві рядки поезій Кобзаря.        

Організатори заходу у своїх виступах відзначили   неперевершеність світоча української культури, геніальність поета, художника, мислителя, відомого не лише в Україні, але й у всьому світі, який піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

6

Літературна спадщина Тараса Шевченка, центральну роль в якій відіграє збірка поетичних творів «Кобзар», по праву вважається основою української літератури. Бібліотекаркою читального залу Тетяною МАЛОПІНСЬКОЮ підготовлена і презентована книжково-ілюстративна виставка «Апостол правди і свободи», де представлені як матеріали про Т.Шевченка, так і збірки творів поета різних років видання.

8

Поезія Тараса Шевченка є, насправді, світовим культурним явищем, що надихає читачів усіх поколінь, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях. І як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідуюча бібліотекою
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook